Så här lyder juryns motivering:

Med ett lekfullt språk och ur ett precist barnperspektiv gestaltar Helena Hedlund Kerstins vardagliga och samtidigt livsviktiga problem. Det är ju så lätt att nästla in sig i lögner. Det fina med Kerstin är en debut som glimmar som guld, såväl i detaljerna som i helheten.

Priset delades ut den 9 april på Konsthallen i Lund, i samband med barnboksfestivalen Litteralund. Vinnaren erhöll en handtäljd slangbella av författaren Kalle Güettler, ett diplom av illustratören Helena Davidsson Neppelberg samt 30 000 kronor.

Nominerade var även:
Marjan Svab med boken Stjärnorna ser likadana ut överallt (Rabén och Sjögren, illustrationer Saga Bergebo) och Melody Farshin med Mizeria (Bonnier Carlsen).

Vi i BULT (barn- och ungdomslitterära sektionen i Sveriges Författarförbund) riktar ett STORT TACK till de sponsorer som gjort det möjligt att ännu en gång låta Slangbellan skjuta iväg en ny författardebutant mot oanade höjder!

Årets sponsorer är: Rabén & Sjögren, Svenska Barnboksinstitutet, Alfabeta Förlag, Lilla Piratförlaget, Kikkuli Förlag, Bokförlaget Opal, Berghs Förlag, Natur & Kultur, Svenska Akademien, Posters & Partners, Stiftelsen Solkatten, Bonnier Carlsen och Bokförlaget Hegas.

Varmt tack också till Litteralund för hjälp och arrangemang vid prisutdelningen!

För BULT,
Boel Werner, Malin Eriksson och Anna Ehn

BULT läser varje år svenska debutantverk inom barn- och ungdomslitteraturen, och utser en Slangbellanvinnare. Avsikten med priset är att lyfta fram debutanter och stimulera till fortsatt författarskap. Fördelen med att just vi delar ut ett pris är att vi inte behöver ta marknadsmässig hänsyn utan helt kan koncentrera oss på sådant som kvalitet, förnyelse och innehåll. Läs mer om priset här.