BULT styrelse väljs av sektionens årsmöte. Vid årsmötet 2018 valdes följande styrelse:

Annelie Drewsen

Jag debuterade 2011 och skriver för barn och ungdomar. Mina böcker är översatta till 13 språk och många av dem är skrivna på lätt svenska. Förutom att skriva böcker gör jag författarbesök och frilansar som journalist med inriktning mot skola och utbildning. I grunden har jag en magisterexamen i svenska som andraspråk från Stockholms universitet och har arbetat som lärare för nyanlända på gymnasiet. Att sitta i styrelsen för BULT ser jag som en möjlighet att arbeta för bättre villkor för barn- och ungdomsboksförfattare samt barnlitteraturen i stort. Läs mer på www.anneliedrewsen.se

Anna Ehn

Debuterade 1995 med romanen ”Vårfrost” och har därefter skrivit för barn, unga och vuxna. ”Pelé, Kaká och jag” (med Sara Gimbergsson). ”Det finns så många toppar man blir aldrig aldrig nöjd” och barnböckerna om Sally (tillsammans med Mia Öström och Jenny Karlsson) är exempel på böcker de senaste åren. Är också journalist och har arbetat femton år på Upsala Nya Tidning, varav de flesta på kulturredaktionen. Frilans sedan september 2015. Bosatt i Uppsala och nybliven hundägare.

Malin Eriksson

Mina böcker utspelar sig ofta i stall. Jag är intresserad både av  det matriarkat som (bitvis) präglar stallet och av de maktordningar som finns. För en ung ryttare är föräldrarnas ekonomi och engagemang avgörande för möjligheten att utöva sin sport. Tillsammans med författaren Katja Timgren och litteraturvetaren och dramatikern Anna Nygren har jag BaraHästböcker, vi arbetar för att lyfta genren och skapa utveckla ett litterärt språk kring böckerna. Jag har också en magister i litteraturvetenskap och är gymnasielärare och skrivarpedagog. Jag bor i Dalsland och är aktiv i Barnboksnätet i Göteborg. Läs mer: www.malinsbocker.com

Karin Frimodig

Jag skriver barnböcker tillsammans med Sara Berg. Vi har hittills skrivit fyra böcker för barn i förskoleåldern. Många tycker att det är konstigt att vi är två som skriver barnböcker tillsammans. Det tycker inte vi. För oss är det en hit att samarbeta och uppmuntrar fler att göra det. Jag och Sara Berg debuterade 2009 med boken ”Kim och Skrutten”, med illustrationer av Matilda Ruta. Men vår mest kända bok kom i mars 2015. Den heter ”Piraterna och regnbågsskatten” och har illustrationer av Maria Poll. Jag har arbetat som journalist i 10 år. Förutom journalistutbildningen vid Kalix Folkhögskola har jag även gått magisterutbildningen Barnprogram i radio och tv, på dåvarande Dramatiska Institutet och en skrivpedagogutbildning på Skurup Folkhögskola.

Alex Haridi

Från början manusförfattare, utbildad vid Dramatiska Institutet. Jag har genom åren arbetat med historier i alla upptänkliga genrer för alla sorters målgrupper. Nämnas kan ”Blå ögon” och ”Äkta människor” (TV), ”Miss Kicki” (långfilm) och ”Julkalendern 2016: Lyckoborgen” (radioteater). 2015 debuterade jag med ungdomsroman ”Huset mittemot”. Jag bor i Stockholm där jag använder kakbakning som universallösning på alla livets problem. Sitter även i styrelsen för Dramatikerförbundet.

Pär Sahlin

Jag debuterade 2014 med boken Solhjärtats hemlighet, den första delen i en fantasyserie om fyra böcker för mellanåldern. Jag har även skrivit flera lättlästa böcker, bland annat Agaton och kärlekskriget (6-9 år), Leo och lögnerna (9-12 år) och Nadir och ingen annan (12-15 år).  Försöker så ofta jag kan göra författarbesök i skolorna för att inspirera och tala om läsning och skrivande.

Jag skriver också läromedel i svenska och har skrivit mer än 60 läroböcker, både på egen hand och tillsammans med andra. Är utbildad lärare i svenska och SO, men arbetar i dag som författare på heltid. Bor i Stockholm, men kommer ursprungligen från Jönköping. Läs mer på www.parsahlin.se

Julia Sandström, ordförande

Debuterade 2008 som 17-åring med ungdomsboken ”På ödets vingar”, den första delen i fantasyserien ”Nyckelväktarna”. Ytterligare tre böcker har följt sedan dess: ”Så långt vingarna bär”, ”Under vingarnas skugga” och ”Till sista vingslaget”. Bosatt i Umeå. Är utbildad språkkonsult och har en magisterexamen i svenska.

(juliasandstrom@hotmail.com)

Boel Werner

Illustratör, utbildad på Konstfack, från början men sen 1998 verksam också som författare, då jag debuterade med “Tvättlina och Robert Skog” på Alfabeta. Jag skriver för alla åldrar inom barn/ungdom, bland mina senare böcker kan nämnas bilderböckerna ”Hej då mössan” och “Kraken”. “Holgers honung och andra bi-sysslor” (faktabilderbok), “Överlevaren Isaq” (lättläst ungdomsbok), “Vi är inte vänner!” (kapitelbok) och “Är du dum på riktigt?” (ungdomsbok). Jag är uppvuxen på en gård i Småland, men bor sedan många år i Ludvika i Dalarna, där jag är insyltad i det lokala kulturföreningslivet.

Elisbeth Östnäs

Jag bor i Lund och har kommit ut med en trilogi ungdomsböcker som utspelar sig på vikingatiden (Sagan om Turid), och en roman för vuxna. Mitt skrivande pendlar mellan åldersgrupperna men är ofta mörka. Som läsare slukar jag allt i perioder. Jag arbetar tidvis som frilansande redaktör och granskare, men är också skrivpedagog. Jag brinner alltid för läsning som både mål och medel.