Bults styrelse väljs av sektionens årsmöte. Senaste årsmöte ägde rum den 26 januari 2023.
Anna Ahlund (ordförande)
Jag debuterade 2016 med unga vuxna-romanen Du, bara, och efter det har jag skrivit Saker ingen ser och Ganska nära sanningen, samt de lättlästa serierna Våga längta och Fixa!. Mina böcker handlar om känslor och relationer, sexualitet och identitet. Ofta innehåller de mycket sex, för jag tycker att det är så spännande att skriva om alla känslor som kan finnas i en sexsituation. HBTQ-frågor ligger mig också varmt om hjärtat, vilket syns i mina böcker. Jag experimenterar en hel del med normer, att lyfta bort gamla och skapa nya, för att få läsaren att reflektera över hur samhället ser ut och hur det skulle kunna vara.
Jag är utbildad lärare i musik och svenska för högstadiet och gymnasiet, och har även arbetat läsfrämjande på skol- och folkbibliotek samt undervisat i skrivande på folkhögskola. Nu arbetar jag som författare på heltid. Parallellt med skrivandet gör jag många författarbesök, håller skrivkurser, och är engagerad i olika HBTQ-projekt. Jag bor i Uppsala, där mina böcker även utspelar sig. Läs mer här.

Anna Munyua (ordförande)
År 2009 debuterade jag med barnbilderboken Melvin viktigast i världen på mitt eget förlag Avaltea. Hittills har fyra titlar utgivits i bokserien om Melvin, varav en titel har översatts till tigrinja. Målet med Melvinböckerna är att lyfta fram karaktärer som sällan syns i det svenska barnboksutbudet. Karaktärernas utseende kommenteras inte i text.
Efter att ha medverkat i en debatt i Aktuellt angående klippningen i Pippi-filmerna, var jag med och startade den ideella föreningen MeR Barnkultur. Föreningen har verkat för att främja ett afrosvenskt perspektiv i svensk barnkultur, och framförallt i barnlitteratur.

Helen Ekeroth (kassör)
Jag debuterade 2019 med Skuggan, första boken i Drakberidartrilogin, som riktar sig till mellanåldern och har därefter skrivit serien Silverringarna, urban fantasy för unga vuxna, som utspelar sig i Malmö, där jag också bor med familj och labrador. Jag arbetar deltid i Malmö stad som strateg och frilansar på deltid som skrivpedagog. Som skrivpedagog gör jag allt från att hålla skrivarverkstäder på skolor och bibliotek till att handleda studenter på Författarskolan i Lund. Jag är fascinerad av skrivprocesser och har tidigare skrivit krönikor om det och författarlivet på en bloggportal. Läs mer här.

Jenny Bicho
I juni 2021 kom de två första böckerna i serien Vilde och käpphästarna ut i bokhandeln. Det var mitt under pandemin och jag satt hemma i köket och tänkte: Jaha, är det så här det känns att vara författare? Sen dess har det släppts tre böcker till i samma serie, och i april 2023 kom den första delen i min nya serie Treasure, Luckan i level 23. Gemensamt för alla mina böcker är att de handlar om barn och deras relationer till kompisar, vuxna och någonting roligt som deras värld kretsar runtikring.
Jag är utbildad journalist men har även läst annat skoj: Kreativt skrivande, Att skriva den samtida barnromanen på Linnéuniversitetet och Skrivpedagoglinjen i Skurup. Jag och käpphästarna från böckerna gör författarbesök i skolor och på bibliotek där vi, förutom att prata om hur det är att vara författare, pysslar prisrosetter, gör käpphästar och hoppar hinderbana. När jag var liten fick man onda ögat om man bara råkade nysa på biblioteket, men idag är det öppet för massa tokigheter och röj. Det gillar jag. Läs mer om mig här.

Jan Fröman
Större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat som journalist och chefredaktör. 2017 debuterade jag med ungdomsdeckaren Fossilligan som utspelar sig på Stora Karlsö. Den följdes av Grottligan och Spionligan, även de med handlingen förlagd till Stora Karlsö. Därefter har jag gett ut en serie ungdomsdeckare i hästmiljö, Ett fall för Stall Blomgren, och häromåret även en vuxendeckare, Saknad i Torekov. Jag är utbildad lärare i flöjt och ensemble och arbetade före min tidningsbana som lärare och rektor i kommunala musikskolan.

Elin Holmberg
Jag är journalist i grunden och har arbetat som kulturredaktör, featurechef och nyhetsreporter.Sedan 2016 är jag dels egenföretagare och copywriter i mitt företag High Coast Publishing, dels verksamhetschef för kultur- och museibyn Mannaminne i hjärtat av Höga Kusten.Debuterade 2021 med Högst upp på listan, följt av Halvtid på hemmaplan och Slutsignal, båda utkom 2022 och vips blev det en serie utan att det var tänkt så från början. Sommaren 2023 kommer min första spänningsbok för unga, Barnhemmets hemlighet, med historiska kopplingar till det dramatiska Ådalen där jag har mina rötter.

Eva Salqvist
Den första lättlästa boken kom 2009 och har följts av fler böcker för åldrarna 9-12, bland annat Julia finns inte, Skuggorna på Frostbacken och Magiska Marja Matterhorn. En gemensam nämnare i dessa böcker är samhällsaktuella frågor och ibland tunga ämnen som könsdysfori och sorg. Jag har en önskan att ingjuta hopp och mod att ta sig fram i en värld som inte är perfekt och inte alltid god.
Bokserien Rex & Rut vänder sig till en något yngre publik och är en deckarserie för barn som utspelar sig på sjukhus. En del av barnen lider av svåra sjukdomar, som leukemi eller benskörhet, men deras medverkan handlar mer om deras personligheter än att de har en sjukdom.
Jag jobbar också som lekterapeut i Umeå och har arbetat många år som syskonstödjare på barncancercentrum vid Norrlands universitetssjukhus. Här har jag lite samma syfte med mitt jobb: Att ingjuta hopp och mod i en värld som kan kännas skakig.

Katja Timgren
Jag debuterade 2004 med ungdomsromanen Det jag inte säger och har sedan dess skrivit ytterligare fem romaner, de flesta är ungdomsromaner, två är för mellanåldern. Jag är utbildad folkhögskollärare och arbetar med olika skrivarkurser. Bland annat jobbar jag med den feministiska skrivarkursen Your Silence Will Not Protect You på Kvinnofolkhögskolan som finns här i Göteborg där jag bor.
Mitt engagemang för mångfaldsfrågor går som en röd tråd genom olika delar av mitt yrkesliv. I mitt författarskap har jag till exempel arbetat konstnärligt med olika hbtq-teman. Jag har även varit med och utvärderat mångfald i folkbildningens kulturverksamheter åt Folkbildningsrådet och var en av medförfattarna till Folkbildningsrådets rapport i ämnet, Mångfald och förnyelse?.

Angelica Öhrn
Jag är författare, kärnfysiker och käpphästfantast!
Jag debuterade 2017 med ungdomsboken Anton och Teitur, som nominerades till Slangbellan 2018. Sedan dess har jag skrivit en lång rad böcker. De flesta handlar om hästar eller fotboll, men det jag framförallt vill lyfta fram är själva livet och alla de där starka känslorna som vi bär på. Både barn och vuxna. Sedan 2023 är jag författare på heltid
Jag har disputerat i kärnfysik och har arbetat med frågor som rör kärnteknik ända fram till nu. Vid sidan om vanligt jobb och författande har jag även drivit ett läs- och skrivfrämjande projekt i förorten. Detta är ett hjärteprojekt för mig och jag kämpar hårt för att detta lyckade projekt ska få spridning. Käpphästar är ett av mina specialintressen och jag gör ofta käpphästworkshops på bibliotek!
