BULT:s styrelse väljs av sektionens årsmöte. Senaste årsmöte ägde rum den 14 januari 2021.

Pär Sahlin (ordförande)

Debuterade 2014 med boken Solhjärtats hemlighet, den första delen i en fantasyserie om fyra böcker för mellanåldern. Har även skrivit lättlästa böcker för åldrarna 6–15 år, bland annat Agaton och Dimmiga ön, Leo och kärleken, Nadir och ingen annan och Ingen normal flyttar hit (2020). Mellanåldersboken I väntan på mitt oväntade liv nominerades till Barnradions bokpris 2020. Gör ofta författarbesök i skolor för att inspirera och tala om läsning och skrivande. Håller skrivarkurser för både barn och vuxna.

Skriver också läromedel i svenska och samhällskunskap. Är utbildad lärare i svenska SO och bild men arbetar i dag som författare på heltid. Bor i Stockholm, men kommer ursprungligen från Jönköping. Läs mer på www.parsahlin.se.

Anna Ahlund

Jag debuterade 2016 med romanen Du, bara, och efter det har jag skrivit Saker ingen ser och Ganska nära sanningen, samt den lättlästa serien Våga längta. Mina böcker handlar om känslor och relationer, sexualitet och identitet. Ofta innehåller de mycket sex, för jag tycker att det är så spännande att skriva om alla känslor som kan finnas i en sexsituation. HBTQ-frågor ligger mig också varmt om hjärtat, vilket syns i mina böcker. Jag experimenterar en hel del med normer, att lyfta bort gamla och skapa nya, för att få läsaren att reflektera över hur samhället ser ut och hur det skulle kunna vara.

Jag är utbildad lärare i musik och svenska för högstadiet och gymnasiet, och har även arbetat läsfrämjande på skol- och folkbibliotek, samt undervisat i skrivande på Folkhögskola. Nu arbetar jag som författare på heltid. Parallellt med skrivandet gör jag många författarbesök, håller skrivkurser, och är engagerad i olika HBTQ-projekt. Jag bor i Uppsala, där mina böcker även utspelar sig.
Läs mer på www.annaahlund.com.

Moa Eriksson Sandberg

Debuterade 2011 med ungdomsromanen Söta pojkar är bara på låtsas, och har sedan dess utkommit med ett tjugotal böcker för olika åldrar, däribland Vi går på babydisco, Den första flickan skogen möter, Paris, Lola & jag, Har du mens, eller? och lågstadieserien om Sigrid och Affe. Har även skrivit böcker tillsammans med författaren Eva Susso. Utöver det undervisar jag i barnboksskrivande på Linnéuniversitetet. Jag har en bakgrund som frilansjournalist, dj och klubbarrangör. Är uppvuxen i Halland, har bott en längre tid i Stockholm men har nu landat nere i Lund med min familj.

Anna-Lena Hedman

Jag har sedan debuten 2010 gett ut fem böcker för mellanåldern och tre för något yngre läsare. Bland dessa finns serien om Abbe i Istermyrträsk, som börjar med Min första världssensation, böckerna om Granaporna och nu senast de fristående böckerna Kronan och Vittran. Humor, tolerans och västerbottniska miljöer är återkommande ingredienser. Vid sidan av författandet är jag utbildad bibliotekarie och har arbetat i både folk- och skolbibliotek under ett antal år. Jag har även frilansat som översättare. Umeå är min hemstad, men mina berättelser utspelar sig oftast i inlandets fantasieggande glesbygd.

Anna Munyua

År 2009 debuterade jag med barnbilderboken Melvin viktigast i världen på mitt eget förlag Avaltea. Hittills har fyra titlar utgivits i bokserien om Melvin, varav en titel har översatts till tigrinja. Målet med Melvinböckerna är att lyfta fram karaktärer som sällan syns i det svenska barnboksutbudet. Karaktärernas utseende kommenteras inte i text.

Efter att ha medverkat i en debatt i Aktuellt angående klippningen i Pippi-filmerna, var jag med och startade den ideella föreningen MeR Barnkultur. Föreningen har verkat för att främja ett afrosvenskt perspektiv i svensk barnkultur, och framförallt i barnlitteratur.

Patric Nyström

Jag bor med fru och barn i Järpås, en liten by strax utanför Lidköping och har en lång karriär som serieförfattare bakom mig. Jag har bland annat skrivit för tidningarna Bamse, Mumintrollen och Tom och Jerry.

Jag debuterade 2015 med boken Siri och vikingarna, den första delen om vikingaflickan Siri. Hittills har det blivit två titlar till: Mimers brunn (2018) och Hövdingens fångar (2021). Den fjärde titeln beräknas komma ut 2022. Jag har också skrivit tre lättlästa böcker om tvillingarna Lisa och Max: Den fantastiske doktor Fleming, De hemliga tecknen och Hotet ombord.

Jag arbetar halvtid som författare och som lite kuriosa så samlar jag på reservoarpennor.

Eva Salqvist

Den första lättlästa boken kom 2009 och har följts av fler böcker för åldrarna 9-12, bland annat Julia finns inte, Skuggorna på Frostbacken och Magiska Marja Matterhorn. En gemensam nämnare i dessa böcker är samhällsaktuella frågor och ibland tunga ämnen som könsdysfori och sorg. Jag har en önskan att ingjuta hopp och mod att ta sig fram i en värld som inte är perfekt och inte alltid god.

Bokserien Rex & Rut vänder sig till en något yngre publik och är en deckarserie för barn som utspelar sig på sjukhus. En del av barnen lider av svåra sjukdomar, som leukemi eller benskörhet, men deras medverkan handlar mer om deras personligheter än att de har en sjukdom.

Jag jobbar också som lekterapeut i Umeå och har arbetat många år som syskonstödjare på barncancercentrum vid Norrlands universitetssjukhus. Här har jag lite samma syfte med mitt jobb: Att
ingjuta hopp och mod i en värld som kan kännas skakig.

Elin Säfström

Jag är programmerare i grunden, även om jag under åratal strävat efter att bli utgiven författare. Debuten lät vänta på sig, men kom äntligen 2016 med En väktares bekännelser, som är den första delen i en fantasytrilogi utgiven av Lilla Piratförlaget/Gilla böcker. Uppföljarna, Visheten vaknar och Sömnernas sömn kom 2017 respektive 2018. I januari 2020 gavs min första lättlästa bok, När jag vågar, ut av Nypon förlag. Jag bor i Stockholm och är nu bland annat klubbmästare för BULT. I denna egenskap vill jag framöver försöka få till många trevliga sociala träffar för oss barn- och ungdomsförfattare.

Anna Winberg Sääf

Debuterade 2016 med den prosalyriska kortromanen Jungfruön (Ersatz), och har sedan dess publicerat ytterligare två romaner. Skriver tillsammans med Katarina Ekstedt serien Rekordskolan för ålder 6-9 år som hittills utkommit med fyra delar. Är även verksam som föreläsare, formgivare och lärare i kreativt skrivande på Linnéuniversitetet och i förlagsvetenskap vid Lunds universitet. Född och uppvuxen i Växjö, arbetade under tio år i förlagsbranschen i Stockholm och bor numera på Öland med min familj. Läs mer på www.annawinberg.com.