Bults styrelse väljs av sektionens årsmöte. Senaste årsmöte ägde rum den 20 januari 2022.

Pär Sahlin (ordförande)

Jag debuterade 2014 med boken Solhjärtats hemlighet, den första delen i en fantasyserie om fyra böcker för 9–12-åringar. Boken I väntan på mitt ovanliga liv nominerades till Barnradions bokpris 2020. Året därpå kom uppföljaren I ett annat universum än ditt. Jag skriver även lättlästa ungdomsböcker, bland annat bokserien om ett gäng ungdomar i den fiktiva byn Sävaträsk (Ingen normal flyttar hit mfl.)

Jag gör ofta författarbesök i skolor i hopp om att inspirera elever (och lärare) att läsa och skriva. Mitt författarskap är delat då jag även skriver läromedel i svenska och samhällskunskap. Jag är utbildad lärare i svenska, SO och bild men arbetar i dag som författare på heltid. Bor i Stockholm, men kommer ursprungligen från Jönköping. Läs mer på www.parsahlin.se.

Anna Ahlund

Jag debuterade 2016 med unga vuxna-romanen Du, bara, och efter det har jag skrivit Saker ingen ser och Ganska nära sanningen, samt de lättlästa serierna Våga längta och Fixa!. Mina böcker handlar om känslor och relationer, sexualitet och identitet. Ofta innehåller de mycket sex, för jag tycker att det är så spännande att skriva om alla känslor som kan finnas i en sexsituation. HBTQ-frågor ligger mig också varmt om hjärtat, vilket syns i mina böcker. Jag experimenterar en hel del med normer, att lyfta bort gamla och skapa nya, för att få läsaren att reflektera över hur samhället ser ut och hur det skulle kunna vara.

Jag är utbildad lärare i musik och svenska för högstadiet och gymnasiet, och har även arbetat läsfrämjande på skol- och folkbibliotek samt undervisat i skrivande på folkhögskola. Nu arbetar jag som författare på heltid. Parallellt med skrivandet gör jag många författarbesök, håller skrivkurser, och är engagerad i olika HBTQ-projekt. Jag bor i Uppsala, där mina böcker även utspelar sig. Läs mer på www.annaahlund.com.

Helen Ekeroth

Jag debuterade 2019 med Skuggan och har därefter skrivit bok två och tre i trilogin, som riktar sig till mellanåldern. Har därefter skrivit Den andra staden, som är en urban fantasy för unga vuxna som utspelar sig i Malmö, där jag också bor. Jag arbetar till vardags i Malmö stad med strategiska frågor och skriver underlag till politiska beslut. Gör även en del författarbesök och håller skrivarverkstäder på skolor och bibliotek. Har tidigare skrivit krönikor om skrivprocessen på en bloggportal. Under 2021/2022 utbildar jag mig till skrivpedagog. Läs mer på www.helenekeroth.se.

Anna Holmström Degerman

Jag debuterade 2008 med boken Modighetsprovet på Opal. Innan dess arbetade jag som journalist (en kortare period) och bibliotekarie (i tio år) men är sedan 2012 författare på heltid.

Jag skriver i flera genrer, både för vuxna och barn. Efter min debut så har det blivit många böcker. För vuxna har jag de senaste åren arbetat med en ljudboksserie för Storytel, Nina i Granbergsbyn. Jag har alltid skrivit lyrik men det var inte förrän våren 2021 som min första diktsamling kom ut i bokform, Resten av livet har jag bara eftervärmen kvar.

Förutom skrivandet så arbetar jag som handledare i Kreativt skrivande vid Luleå universitet. Dessutom har jag ofta kurser och gör besök och workshops på skolor och bibliotek runt om i landet. Jag är född i Jokkmokk och har bott på många ställen innan jag rotade mig i Norrbyn utanför Umeå där jag bor nu.

Anna Munyua

År 2009 debuterade jag med barnbilderboken Melvin viktigast i världen på mitt eget förlag Avaltea. Hittills har fyra titlar utgivits i bokserien om Melvin, varav en titel har översatts till tigrinja. Målet med Melvinböckerna är att lyfta fram karaktärer som sällan syns i det svenska barnboksutbudet. Karaktärernas utseende kommenteras inte i text.

Efter att ha medverkat i en debatt i Aktuellt angående klippningen i Pippi-filmerna, var jag med och startade den ideella föreningen MeR Barnkultur. Föreningen har verkat för att främja ett afrosvenskt perspektiv i svensk barnkultur, och framförallt i barnlitteratur.

Patric Nyström

Jag bor med fru och barn i Järpås, en liten by strax utanför Lidköping och har en lång karriär som serieförfattare bakom mig. Jag har bland annat skrivit för tidningarna Bamse, Mumintrollen och Tom och Jerry.

Jag debuterade 2015 med boken Siri och vikingarna, den första delen om vikingaflickan Siri. Hittills har det blivit två titlar till: Mimers brunn (2018) och Hövdingens fångar (2021). Den fjärde titeln beräknas komma ut 2022. Jag har också skrivit tre lättlästa böcker om tvillingarna Lisa och Max: Den fantastiske doktor Fleming, De hemliga tecknen och Hotet ombord.

Jag arbetar halvtid som författare och som lite kuriosa så samlar jag på reservoarpennor.

Eva Salqvist

Den första lättlästa boken kom 2009 och har följts av fler böcker för åldrarna 9-12, bland annat Julia finns inte, Skuggorna på Frostbacken och Magiska Marja Matterhorn. En gemensam nämnare i dessa böcker är samhällsaktuella frågor och ibland tunga ämnen som könsdysfori och sorg. Jag har en önskan att ingjuta hopp och mod att ta sig fram i en värld som inte är perfekt och inte alltid god.

Bokserien Rex & Rut vänder sig till en något yngre publik och är en deckarserie för barn som utspelar sig på sjukhus. En del av barnen lider av svåra sjukdomar, som leukemi eller benskörhet, men deras medverkan handlar mer om deras personligheter än att de har en sjukdom.

Jag jobbar också som lekterapeut i Umeå och har arbetat många år som syskonstödjare på barncancercentrum vid Norrlands universitetssjukhus. Här har jag lite samma syfte med mitt jobb: Att ingjuta hopp och mod i en värld som kan kännas skakig.

Katja Timgren

Jag debuterade 2004 med ungdomsromanen Det jag inte säger och har sedan dess skrivit ytterligare fem romaner, de flesta är ungdomsromaner, två är för mellanåldern. Jag är utbildad folkhögskollärare och arbetar med olika skrivarkurser. Bland annat jobbar jag med den feministiska skrivarkursen Your Silence Will Not Protect You på Kvinnofolkhögskolan som finns här i Göteborg där jag bor.

Mitt engagemang för mångfaldsfrågor går som en röd tråd genom olika delar av mitt yrkesliv. I mitt författarskap har jag till exempel arbetat konstnärligt med olika hbtq- teman. Jag har även varit med och utvärderat mångfald i folkbildningens kulturverksamheter åt Folkbildningsrådet och var en av medförfattarna till Folkbildningsrådets rapport i ämnet, Mångfald och förnyelse?.

Anna Winberg Sääf

Jag debuterade 2016 med den prosalyriska romanen Jungfruön (Ersatz) som handlar om ön Blå jungfrun i Kalmarsund och har sedan dess utkommit med ytterligare två romaner. 2022 kommer thrillern NORD (Bookmark) som utspelar sig stjärnkrogsmiljö.
Tillsammans med Katarina Ekstedt skriver jag serien Rekordskolan för åldern 6-9 år (Triumf förlag) som hittills utkommit med fem delar. Rekordskolan har nominerats till flera olika priser, används flitigt i skolan, och är också utgiven i Norge och Danmark.

Jag är verksam som föreläsare, formgivare och lärare i kreativt skrivande och förlagsvetenskap, bland annat på Linnéuniversitet, Lunds universitet och Ölands folkhögskola. 2021 var jag regionförfattare i Region Kalmar län.

Jag är född och uppvuxen i Växjö, bodde under många år i Stockholm där jag arbetade på olika bokförlag, och är numera bosatt på Öland. Läs gärna mer på www.annawinberg.com.