Bults styrelse väljs av sektionens årsmöte. Senaste årsmöte ägde rum den 25 januari 2024.

Stående: Lina Stoltz, Niklas Krog, Jali Madi Susso, Helen Rundgren och Emma Frey-Skött. Sittande: Elin Holmberg, Bengt-Erik Engholm och Per Berg.

Per Berg

Jag debuterade med diktsamlingen Tid för frihet år 2006, följd av romanen Brajabiblioteket. Under senare år har jag mest skrivit skräck för barn i mellanåldern, till exempel den lättlästa serien Skräck i skolan. Parallellt med skrivandet arbetar jag deltid som bibliotekarie och har över femton års erfarenhet av läs- och skrivfrämjande för barn och unga. Som skrivpedagog på Kulturskolan i Gävle har jag även glädjen att handleda en grupp med unga pigga skrivare. Förutom det är jag lektör till Bibliotekstjänst med fokus på barnlitteratur.

Efter ett par år i Stockholm bor jag idag i Norrsundet, en liten by vid havet några mil ovanför Gävle. Mina rötter har jag i Ljusdal, Hälsingland, en plats där mina skräckberättelser också ofta utspelar sig.

Bengt-Erik Engholm

Jag debuterade 1989 med en prosalyrisk roman som jag själv illustrerade. Alfabeta trodde på den, men det blev ingen bestseller. Under 90-talet skrev jag mycket kortprosa och en del har jag givit ut själv. 2006 kom min första bok för barn och de senaste åren har jag fokuserat på faktaböcker. Totalt har det blivit ett trettiotal titlar. 2010-2016 satt jag i styrelsen för BULT och åren därefter var jag ledamot i Biblioteksrådet och förbundets representant i Nationella skolbiblioteksgruppen. I många år har jag även varit aktiv i nätverket Gläfs (Gruppen för läsning av facklitteratur i skolan).

Jag bor i Stockholm men en stor del av mitt hjärta har jag kvar i min hembygd, västra Medelpad.

Emma Frey-Skött

Sedan många år tillbaka har jag bott i Stockholm, men jag är smålänning i själ och hjärta. Jag är utbildad 1-7 lärare och har bland annat jobbat på Elinsborgsskolan i Tensta, Stockholm. Jag har alltid varit en bokslukare av rang men började själv inte skriva böcker förrän jag var i 40-årsåldern. Jag debuterade med min lättlästa bok Sveket år 2015 och efter det har det bara rullat på med skrivandet. Jag älskar att skriva lättläst. För mig är det nästan som att skriva poesi och jag har två gånger blivit nominerad till Lättlästpriset. Men jag har även hunnit skriva ett Skräxikon tillsammans med Madeleine Bäck och ett antal läromedel. Jag arbetar till vardags som förläggare för läromedel på Natur & Kultur. Skriver gör jag när jag är ledig. Jag ser fram mot att arbeta med det härliga gänget i styrelsen och för våra medlemmar.

Elin Holmberg

Jag är journalist i grunden och har arbetat som kulturredaktör, featurechef och nyhetsreporter. Sedan 2016 är jag dels egenföretagare och copywriter i mitt företag High Coast Publishing, dels verksamhetschef för kultur- och museibyn Mannaminne i hjärtat av Höga Kusten.Debuterade 2021 med Högst upp på listan, följt av Halvtid på hemmaplan och Slutsignal, båda utkom 2022 och vips blev det en serie utan att det var tänkt så från början. Sommaren 2023 kom min första spänningsbok för unga, Barnhemmets hemlighet, med historiska kopplingar till det dramatiska Ådalen där jag har mina rötter.

Niklas Krog

Min första bok kom i förra årtusendet, år 1996. Under Guds himmel, en korstågsroman för ungdomar. Året därefter släpptes tegelstensfantasyn En krigares hjärta. Sedan har det rullat på, nästan av sig själv. Jag föddes som dagdrömmare och råkade vara en duktig atlet, vilket ledde till att jag spelade elitbasket långt upp i vuxen ålder. Först när den karriären var över satte jag mig för att skriva.

Idag skriver jag den historiska romanserien Legenden om Orm Junger, plus lättlästa böcker för högstadiet. Drömmen är att ge en motvillig läsare hans eller hennes första riktiga läsupplevelse. Som hobby gör jag drönarfilmer med vacker natur.

Helen Rundgren

Jag är zoolog, vetenskapsjournalist, tv-producent och författare. Jag debuterade 1994 med boken ’Oj, den rör sig! och har sedan dess skrivit upp mot 40 böcker, främst för barn och oftast med naturvetenskapliga teman. Bor i Mälarhöjden, Stockholm på vintern och i Alskog, Gotland på sommaren. Samlar på allt – som fossil och växter.

Lina Stoltz

Jag debuterade som författare 1998 och har sedan dess skrivit böcker för unga läsare i alla åldrar. Rätt ofta får jag frågan om varför jag skriver om så allvarliga och svåra ämnen. Det enkla svaret är att jag inte visste att det var ett svårt ämne förrän någon talade om det för mig. Jag skriver om sådant jag själv funderar över och vill undersöka, och ja jag lämnar ofta läsaren utan facit i slutet.

Jag är utbildad lärare och nu mer verksam som författare, skådespelare, dramatiker, kulturproducent och pedagog. Kort sagt: jag ägnar mig åt berättelser och undervisning i olika former.

Jali Madi Susso

Jag hade aldrig tänkt att jag skulle skriva böcker. Sport var min grej som ung. Jag började skriva i mina sena tonår för att förstå och utforska min egen livsberättelse. 2019 debuterade jag genom att skriva en text till ett barnprogram för UR. Det blev sedan min första bok, en bilderbok som heter ”Eid – en festdag”. Det visade sig bli Sveriges första barnbok om den islamska högtiden Eid. Jag förstod då att jag hade andra saker att berätta, från andra erfarenheter och perspektiv. Idag har jag åtta utgivna böcker: fyra bilderböcker och fyra lättlästa böcker för ungdomar. Min senaste utgivna bok är en bilderbok som heter ”Addis afro”.

Jag vill inspirera unga till läslust och visa hur skrivandet kan användas som ett verktyg för att hitta rätt och få bättre koll på sina tankar och känslor.

Utöver skrivandet jobbar jag som verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan inom kultur. Jag åker runt i Sverige och gör författarbesök, och ibland håller jag workshops i kreativt skrivande.