BULT styrelse väljs av sektionens årsmöte. Vid årsmötet 2019 valdes följande styrelse:

Anna Ehn (ordförande)

Debuterade 1995 med romanen ”Vårfrost” och har därefter skrivit för barn, unga och vuxna. ”Pelé, Kaká och jag” (med Sara Gimbergsson). ”Det finns så många toppar man blir aldrig aldrig nöjd” och barnböckerna om Sally (tillsammans med Mia Öström och Jenny Karlsson) är exempel på böcker de senaste åren. Är också journalist och har arbetat femton år på Upsala Nya Tidning, varav de flesta på kulturredaktionen. Frilans sedan september 2015. Bosatt i Uppsala och nybliven hundägare.

Malin Eriksson (ordförande)

Mina böcker utspelar sig ofta i stall. Jag är intresserad både av  det matriarkat som (bitvis) präglar stallet och av de maktordningar som finns. För en ung ryttare är föräldrarnas ekonomi och engagemang avgörande för möjligheten att utöva sin sport. Tillsammans med författaren Katja Timgren och litteraturvetaren och dramatikern Anna Nygren har jag BaraHästböcker, vi arbetar för att lyfta genren och skapa utveckla ett litterärt språk kring böckerna. Jag har också en magister i litteraturvetenskap och är gymnasielärare och skrivarpedagog. Jag bor i Dalsland och är aktiv i Barnboksnätet i Göteborg. Läs mer: www.malinsbocker.com

Moa Eriksson Sandberg

Debuterade 2011 med ungdomsromanen Söta pojkar är bara på låtsas, och har sedan dess utkommit med ett tjugotal böcker för olika åldrar, däribland Vi går på babydisco, Den första flickan skogen möter, Paris, Lola & jag, Har du mens, eller? och lågstadieserien om Sigrid och Affe. Har även skrivit böcker tillsammans med författaren Eva Susso. Utöver det undervisar jag i barnboksskrivande på Linnéuniversitetet. Jag har en bakgrund som frilansjournalist, dj och klubbarrangör. Är uppvuxen i Halland, har bott en längre tid i Stockholm men har nu landat nere i Lund med min familj.

Karin Frimodig

Jag skriver barnböcker tillsammans med Sara Berg. Vi har hittills skrivit fyra böcker för barn i förskoleåldern. Många tycker att det är konstigt att vi är två som skriver barnböcker tillsammans. Det tycker inte vi. För oss är det en hit att samarbeta och uppmuntrar fler att göra det. Jag och Sara Berg debuterade 2009 med boken ”Kim och Skrutten”, med illustrationer av Matilda Ruta. Men vår mest kända bok kom i mars 2015. Den heter ”Piraterna och regnbågsskatten” och har illustrationer av Maria Poll. Jag har arbetat som journalist i 10 år. Förutom journalistutbildningen vid Kalix Folkhögskola har jag även gått magisterutbildningen Barnprogram i radio och tv, på dåvarande Dramatiska Institutet och en skrivpedagogutbildning på Skurup Folkhögskola.

Alex Haridi

Från början manusförfattare, utbildad vid Dramatiska Institutet. Jag har genom åren arbetat med historier i alla upptänkliga genrer för alla sorters målgrupper. Nämnas kan ”Blå ögon” och ”Äkta människor” (TV), ”Miss Kicki” (långfilm) och ”Julkalendern 2016: Lyckoborgen” (radioteater). 2015 debuterade jag med ungdomsroman ”Huset mittemot”. Jag bor i Stockholm där jag använder kakbakning som universallösning på alla livets problem. Sitter även i styrelsen för Dramatikerförbundet.

Pär Sahlin

Jag debuterade 2014 med boken Solhjärtats hemlighet, den första delen i en fantasyserie om fyra böcker för mellanåldern. Jag har även skrivit flera lättlästa böcker, bland annat Agaton och kärlekskriget (6-9 år), Leo och lögnerna (9-12 år) och Nadir och ingen annan (12-15 år).  Försöker så ofta jag kan göra författarbesök i skolorna för att inspirera och tala om läsning och skrivande.

Jag skriver också läromedel i svenska och har skrivit mer än 60 läroböcker, både på egen hand och tillsammans med andra. Är utbildad lärare i svenska och SO, men arbetar i dag som författare på heltid. Bor i Stockholm, men kommer ursprungligen från Jönköping. Läs mer på www.parsahlin.se

Eva Salqvist

Den första lättlästa boken kom 2009 och har följts av fler böcker för åldrarna 9-12, bland annat ”Julia finns inte” och ”Skuggorna på Frostbacken”. En gemensam nämnare i dessa böcker är samhällsaktuella frågor och tunga ämnen som grooming, tiggeri, könsdysfori och sorg. Jag har en önskan att ingjuta hopp och mod att ta sig fram i en värld som inte är perfekt och inte alltid god.
Bokserien ”Rex & Rut” vänder sig till en något yngre publik och är en deckarserie för barn som utspelar sig på sjukhus. En del av barnen lider av svåra sjukdomar, som leukemi eller benskörhet, men deras medverkan handlar mer om deras personligheter än att de har en sjukdom.

Jag jobbar också som lekterapeut i Umeå och har arbetat många år som syskonstödjare på barncancercentrum vid Norrlands universitetssjukhus. Här har jag lite samma syfte med mitt jobb: Att ingjuta hopp och mod i en värld som kan kännas skakig.

Boel Werner

Illustratör, utbildad på Konstfack, från början men sen 1998 verksam också som författare, då jag debuterade med “Tvättlina och Robert Skog” på Alfabeta. Jag skriver för alla åldrar inom barn/ungdom, bland mina senare böcker kan nämnas bilderböckerna ”Hej då mössan” och “Kraken”. “Holgers honung och andra bi-sysslor” (faktabilderbok), “Överlevaren Isaq” (lättläst ungdomsbok), “Vi är inte vänner!” (kapitelbok) och “Är du dum på riktigt?” (ungdomsbok). Jag är uppvuxen på en gård i Småland, men bor sedan många år i Ludvika i Dalarna, där jag är insyltad i det lokala kulturföreningslivet.

Elisabeth Östnäs

Jag bor i Lund och har kommit ut med en trilogi ungdomsböcker som utspelar sig på vikingatiden (Sagan om Turid), och flera romaner för vuxna. Mitt skrivande pendlar mellan åldersgrupperna men är ofta mörka. Som läsare slukar jag allt i perioder. Mina böcker är nästan alltid historiska men jag tycker om att sticka emellan med noveller i andra genrer, t ex fantastik eller skräck. Jag brinner alltid för läsning som både mål och medel.