I samarbete med ABF Stockholm har Författarförbundets sakprosasektion Minerva två höstevenemang på ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm. Entré 100 kr (80 kr för pensionär/studerande, 50 kr digitalt).
Som vanligt är det fri entré för medlemmar i Författarförbundet.

21 oktober kl 18.00: När kommunen ska sättas på kartan
En fackbok – en författare med Christian Daun

Christian Dauns senaste bok heter Draksådd och handlar om svenska sätta-kommunen-på-kartan-haverier. De är tillräckligt många för att utgöra en epidemi, en sjuka. I arbetet med boken har Christian Daun besökt några av de mest omtalade: det kinesiska hotellkomplexet Dragon Gate, återstoden av hundramiljonersfloppen Medeltidens värld, men också den borttynande bruksorten Lesjöfors som håller på att förlora sin plats på kartan.
Samtalet leds av författaren Göran Willis, känd från tv-serien K-märkt och vars senaste bok heter Thalias hus. Köp biljett här.

25 november kl 18.00: ”Viruset är ett biovapen! Allt är en konspiration!”
En fackbok – en författare med Kent Werne

Skapades coronaviruset av vaccinindustrin och Bill Gates? Är pandemin rentav en gigantisk bluff? Coronapandemin har inte bara orsakat död och nedstängningar. Den har också framkallat konspirationsfeber. Viruset hade knappt lämnat Wuhan innan konspirationsteorierna började spridas i sociala medier. Varför tror folk på konspirationsteorier?
I boken Konspirationsfeber skildrar Kent Werne hur konspirationstänkandet tog grepp om världen.
Samtalet leds av Jonathan Lundberg som debuterade 2019 med reportageboken Sverigevänner, där han undersöker hur Sverigedemokraterna använder sig av internet. Nu i höst är han aktuell med Från världskrig till nätkrig om hur extremister och konspirationsteoretiker fått fäste på internet.

Välkomna!

Minerva är sektionen för författare av sakprosa inom Sveriges Författarförbund. Sektionens drygt 1200 medlemmar skriver fackböcker i olika genrer. Läs mer.