Mödrar

I ordet mödrar ordet ryms alla våra mammor, allas vår egen barndom, där ryms vår Moder Jord, och alla dagliga och fruktansvärda vittnesmål om förlust, sorg, förtvivlan och vrede. Men även den aldrig slocknande gnistan av hopp och framtid, av omsorg och spirande liv.

Öppen scen

I år lämnar vi scengolvet öppet för våra (kvinnliga och ickebinära) medlemmar att delta. Utöver uppläsningarna bjuds det på dryck och lättare tilltugg.

Tid, plats och anmälan

Tid: Internationella kvinnodagen fredag 8 mars kl 18.00–20.00
Plats: Författarnas och översättarnas hus, Drottninggatan 88 B i Stockholm (t-bana Hötorget), 2 trappor eller hiss upp.
Anmälan: Anmäl dig senast 6 mars till anmalan@forfattarforbundet.se. Det är fri entré, men antalet platser är begränsat (först till kvarn gäller). Sedan du anmält dig får du en portkod.

På fotot: flaggan som på internationella kvinnodagen hängs från Författarförbundets yttrandefrihetsbalkong ut mot Drottninggatan 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Kvinnor vid brunnen genomfördes första gången 2019, då på Sveriges Författarförbund. En mindre ”brunn” gästade även Bokmässan 2020. Namnet på kvällen, Kvinnor vid brunnen, kommer från en betraktelse vi fick höra från en av våra medlemmar och beskriver vad som hände i ett flyktingläger, där kvinnorna bar vatten långa vägar. Då kvinnorna fick hjälp med rör som drogs närmare, återfanns rören varje morgon saboterade. Det visade sig att det var kvinnorna själva som gjorde det, eftersom stunden vid brunnen i utkanten av lägret var deras enda möjlighet att samtala utan översyn av män, vakter och bröder.