pressutskicksara

Fotograf: Patrick Miller

Vem är du?
Jag är skribent, skriver litteraturkritik och texter som rör kultur. Jag startade och driver plattformen ”Kultwatch”. Frågor jag engagerar mig i har varit med fokus på antirasism, feminism och klass.

Jag är 33 år, sambo och har två siameskatter.

Varför sökte du tjänsten som chefredaktör för Författaren?
Första gången jag kom i kontakt med Författarförbundet var i Almedalen då jag deltog i en panel om kulturskapares villkor. Det var mycket bra diskussioner och högt i tak. I höstas blev jag inbjuden att medverka i ett samtal på Författarförbundet i Fyrens regi. Jag blev hedrad dels för att förbundet sysslar med så angelägna frågor, dels för att jag inte tidigare arbetat inom den här typen av organisation.

Jag har frilansat i några år och trivs med det, men när jag såg annonsen som chefredaktör kändes det som ett kall. Just för att jag gillar förbundet, tycker tidskriften är viktig och att jag har ett stort litterärt intresse.

Hur tänker du jobba med Författaren?
Författaren är en viktig tidning för att föra fram författare och översättares röster. Den kommer att fortsätta tala med författare och översättare, men också göra anspråk på kulturjournalistik. Medlemmarna ska ha nytta av tidningen, men den kommer även att ha ett värde för icke medlemmar tack vare innehållet.

Jag vill vara tillgänglig och ha en dialog med medlemmarna men också med aspirerande författare som inte vågar närma sig förbundet på grund av bilden av vad en riktig författare är.

Målet är att tidskriften ska fungera som en plattform, och det kommer jag att jobba med genom att integrera själva tidskriften med podcast-inspelning och release med bland annat uppläsningar och samtal. Dessutom har jag samlat ett redaktionsråd med olika ingångar och kompetens.

Sara Abdollahis första nummer av Författaren utkommer i början av maj 2015