Bengt Bok är dokumentärfilmare, radiojournalist och professor på Stockholms konstnärliga högskola. Han har bland annat gjort radiodokumentärerna Requiem från en kyrkogård och den omtalade Inferno. Han har också gjort filmerna Hemkomsten, Zigenarhövdingens son, En film om när män badar, I det vita rummet och Herr och fru konst. På Carlsson bokförlag har han tidigare kommit ut med Möte med den andre (2008), en bok om dokumentära och journalistiska intervjuer och Den dokumentära dramaturgin (2013), om att berätta dokumentära historier.
2015 tilldelades Bengt Bok den internationella utmärkelsen, Featured Global Expert of the Year. Journalist and Documentary film director.

Prisutdelning

Vid prisutdelningen på Författarnas och översättarnas hus den 15 december blev Bengt Bok intervjuad av Fredrik Wadström från Sveriges Radio. Prisutdelningen livestreamades och går fortfarande att se på på Sveriges Författarförbunds facebook-sida.

Om radiopriset

Författarförbundets radiopris tilldelas en litterär upphovsperson som bidragit till att befästa och utveckla ljudradions ställning som medium för skön-, fack- eller barn- och ungdomslitterära prestationer. Prissumman är 50 000 kronor.

Kontakt

Annelie Bränström-Öhman, radioprisjuryns ordförande, 070 229 80 77
Fredrik Wadström, Sveriges Radio, 070 871 41 95