Gå till innehållet

Trygghet och försäkringar

”Konstnärsguiden”

Konstnärsnämndens webbsida ”Konstnärsguiden” förmedlar information som berör konstnärers (inom alla konstområden) villkor i trygghets- och skattesystemen. Informationen i guiden bygger till stor del på hänvisningar och länkningar till andra myndigheters egen information men försöker också belysa speciella problemställningar som kan uppstå för konstnärer. Guiden uppdateras kontinuerligt två gånger om året för att följa nya förordningar och rättsliga förändringar.

För mer information besök Konstnärsguiden. Här kan du läsa specifikt om pensionsplanering för konstnärligt yrkesverksamma.

Försäkringar

Medlemmar i Författarförbundet har möjlighet att teckna försäkringar specifika för författare och översättare.

Företags-, sjukavbrotts- och personskadeförsäkring, L E Gefvert AB
Försäkringsmäklare L E Gefvert AB har i samarbete med Sveriges Författarförbund tagit fram en specialanpassad och prisvärd försäkringslösning för förbundets medlemmar. Försäkringspaketet omfattar företags-, sjukavbrotts- och personskadeförsäkring. Alla dessa försäkringar kan tecknas separat.

Gruppliv- och olycksfallsförsäkring, Folksam
Medlemmar i Sveriges Författarförbund som under året fyller högst 64 år kan teckna följande försäkringar för sig själv och för make/maka/registrerad partner/sambo:

  • Medlemsförsäkring GF 13146
    Grupplivförsäkring med sjukkapital
    Trygghetsförsäkring-Fritidsskador TFF

PP Pension
Sveriges Författarförbund samarbetar med PP Pension för att göra det lättare för dig som är medlem att få en bra pension och ett tryggare arbetsliv. Som anställd får du ofta ett grundskydd i form av tjänstepension och riskförsäkringar. Det behöver du även som företagare. Det finns flera olika erbjudanden om sparande och försäkringar från PP Pension, besök deras hemsida här för mer information.

Logga in Författarförbundets ”Mina sidor” för mer information om försäkringar.

Som medlem kan du kontakta våra jurister på 08-545 132 00 (välj ”Rådgivning”) eller genom att mejla juridik@forfattarforbundet.se.
Som debuterande författare eller litterär översättare kan du få ditt första förlagsavtal granskat genom att mejla det till adressen ovan.
Alla ärenden behandlas konfidentiellt.