Skönlitterära sektionens styrelse väljs av sektionens årsmöte.

Clara Bolmsjö

Född 1976, i styrelsen sedan 2022. Debuterade 2018 och har två titlar på Trombone. Bosatt i Lund.
Clara Bolmsjö

Magnus Cadier

Född 1971, prosa, debuterade 2019. Har två titlar på Thorén & Lindskog. Bosatt i Löderup i Skåne. Köpte sin första skrivmaskin som nioåring och på den (och andra) skriver han dagbok, brev och dikter. Skriver oftast om tystnaden som överröstar livet. Utbildad bokbindare och arbetar deltid som bibliotekarie. Skriver på sin fjärde roman och sin första diktsamling.
Magnus Cadier

Linus de Faire

Född 1977 i Stockholm, i styrelsen sedan 2019, två romaner utgivna på Albert Bonniers förlag, boende i Ecuador och Malmö, kommer förhoppningsvis ut med en tredje roman någon gång nästa år.
Linus de Faire

Selene Hellström, ordförande

Född 1974, har tre titlar på Lejd. Bosatt i Norrtälje.
Selene Hellström

Hanna Johansson

Född 1991, debuterade 2020 på Norstedts med romanen Antiken. Är även verksam som kritiker, essäist och arrangör av bland annat Göteborgs poesifestival och Mints poesifestival tillsammans med Donia Saleh, och Lavendelläsningar tillsammans med Sanna Samuelsson. Bosatt i Stockholm.
Hanna Johansson

Robab Moheb

Född 1953, i styrelsen sedan 2022. Debuterade 1979, skriver på persiska och svenska. Mängder av poesi och prosa på flera olika förlag. Bosatt i Stockholm.
Robab Moheb

Namdar Nasser

Född 1963 i Iran, bosatt i Sverige sedan 1985. Är bland annat verksam som författare, översättare, förläggare och föreläsare. Har översatt både klassisk och modern persisk litteratur till svenska, men även översatt svenska barnböcker och svensk poesi till persiska. Bosatt i Skene i Västra Götaland.
Namdar Nasser

Sofia Stenström

Född 1978, i styrelsen sedan 2020. Har fyra titlar på olika förlag. Bosatt i Stockholm.
Sofia Stenström

Mirja Unge

Bor mest i Stockholm men även en del i Hälsingland där hon är uppvuxen. Ville bli poet egentligen men har skrivit det mesta utom lyrik. Debuterade 1998 med romanen Det var ur munnarna orden kom. Sen dess har hon skrivit fler romaner, noveller och en barnbok. Hon har även skrivit flera pjäser bland annat för Dramaten och Göteborgs stadsteater.
Mirja Unge