Skönlitterära sektionens styrelse väljs av sektionens årsmöte.

Magnus Cadier

Född 1971, prosa, debuterade 2019. Har två titlar på Thorén & Lindskog. Bosatt i Löderup i Skåne. Köpte sin första skrivmaskin som nioåring och på den (och andra) skriver han dagbok, brev och dikter. Skriver oftast om tystnaden som överröstar livet. Utbildad bokbindare och arbetar deltid som bibliotekarie. Skriver på sin fjärde roman och sin första diktsamling.

Linus de Faire

Född 1977 i Stockholm, två romaner utgivna på Albert Bonniers förlag, boende i Ecuador och Malmö.

Anna Hallberg

Född 1975, poet, flera titlar på Albert Bonniers förlag, bosatt i Stockholm.

 

Therése Granwald

Född 1979. Har gett ut två romaner, två läromedel och fem barnböcker. Tidigare bl.a. lärare, handledare och studierektor för Lunds Universitets författarskola och sedan 2017 arbetar hon deltid på Skurups Folkhögskolas olika skrivarlinjer. Bosatt i Lund.

Selene Hellström, ordförande

Född 1974, har tre titlar på Lejd. Bosatt i Norrtälje.

Hanna Johansson

Född 1991, debuterade 2020 på Norstedts med romanen Antiken. Är även verksam som kritiker, essäist och arrangör av bland annat Göteborgs poesifestival och Mints poesifestival tillsammans med Donia Saleh, och Lavendelläsningar tillsammans med Sanna Samuelsson. Bosatt i Stockholm.

Robab Moheb

Född 1953, debuterade 1979, skriver på persiska och svenska. Mängder av poesi och prosa på flera olika förlag. Bosatt i Stockholm.

Namdar Nasser

Född 1963 i Iran, bosatt i Sverige sedan 1985. Är bland annat verksam som författare, översättare, förläggare och föreläsare. Har översatt både klassisk och modern persisk litteratur till svenska, men även översatt svenska barnböcker och svensk poesi till persiska. Bosatt i Skene i Västra Götaland.Sofia Stenström

Född 1978, har fyra titlar på olika förlag. Bosatt i Stockholm.