Hej Månadens medlem, vem är du?

Jag heter Musa M. Isse, bor i Stockholm och jag är barnboksförfattare och översättare. Jag skriver bilderböcker mest och har översatt flera titlar från svenska till somaliska.

Hur gick det till när du började skriva?

Jag har haft ett stort intresse för böcker sedan jag var liten och jag började skriva korta berättelser och en dagbok där jag skriver allt som jag möter.

Nämn en bok som har stor betydelse för dig, en egen eller någon annans.

Den första jag kommer att tänka på är Fem gånger mer kärlek av Martin Forster. Det är en forskningsbaserad bok med praktiska råd för ett fungerande familjeliv. Det är en bok till föräldrar med små barn och den handlar om hur man kan bygga en trygg relation med sina barn. En annan bok är Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry som var en av böckerna jag läste som barn.

När började du känna dig som en författare?

Jag kände mig som en författare när jag skrev mina första två böcker och fick mycket bra feedback från läsarna. Jag fick inspiration för att försätta skriva för både barn och ungdomar.

Varför tycker du att man ska vara med i Bult?

Det är ett bra sätt att nätverka och träffa kollegor för att utbyta både kunskaper och nya idéer. Bults Facebookgrupp är en väldigt bra och bildande plattform.

Vilka frågor är viktiga för dig att Författarförbundet driver?

Frågor om översättningsrättigheter och om att utveckla ett mångspråkigt bibliotek.

Berätta något om dig som inte många vet.

Jag kunde inte hitta tillräckligt bra barnböcker när jag var liten, men min mamma berättade sagor för mig. Jag började läsa tidningar när jag var barn för att jag hade en stor läslust. Nu läser jag bilderböcker för mina två barn och jag kan förstå vikten av barnböcker.

Hur länge har du varit medlem i Bult?

Cirka två år.

Fotograf: Hugo Röjgård

………………………………………………………………………………………………………..
Barn- och ungdomslitterära sektionen Bult

Bult är sektionen för författare av barn- och ungdomslitteratur inom Sveriges Författarförbund. Av Författarförbundets närmare 3 500 medlemmar är ca 800 anslutna till Bult.

Det var i april 2023 som Bult började presentera en månadens medlem. Samtliga presentationer samlas här.