Som kommunikatör har du huvudansvar för förbundets kommunikation. Vid sidan av kommunikationsarbetet inkluderar tjänsten ansvar för kopieringsstipendierna som utlyses årligen.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av och stort intresse för kommunikation. Kunskap om och intresse för det litterära Sverige är en förutsättning för tjänsten liksom att du är en god stilist. Meriterande är erfarenhet av att arbeta med wordpress och bild liksom intresse för litteratur- och kulturpolitik.

Som person är du både noggrann och kreativ. Du är van att arbeta självständigt och kan hantera en mängd olika ärenden samtidigt. Du har också förståelse för att arbete i en intresseorganisation ställer krav på lyhördhet och känsla för organisationens övergripande mål.

Exempel på arbetsuppgifter

·       Webb och sociala medier

·       Dokumentation och verksamhetsberättelse

·       Pressarbete och kampanjer

·       Arrangemang så som bokmässan

·       Årlig utlysning och administration av kopieringsstipendier

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Sveriges författarförbund omfattas av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen.

Välkommen att skicka din ansökan med CV senast den 27/1 till Ansökan, Sveriges Författarförbund.

Har du frågor om tjänsten kontakta förbundsdirektör Maria Andersson 08-545 132 23 eller förbundssekreterare Ewa Ulander 08-545 132 00.