forfattaren12016 INLÄGG

#1 2016

Omslag: Tzenko Stoyanov

 

En mun som talar i rymden

Kan en röst ibland kräva två? Sara Abdollahi samtalar med Sara Gordan om ett första möte som tog en oväntat vändning, om att översätta Hélène Cixous och om samarbetet med kollegan och numera vännen, Kerstin Munck.

Elva dagar

Kulturjournalisten och numera också debutanten Elin Cullhed tolkar ett stycke ur ett refuseringsbrev som hon fick av en förläggare – det tog henne fyra år att skriva boken och förläggaren elva dagar att refusera den.

Skriva med åldern

Sedan 2013 har antalet anmälningar om åldersdiskriminering ökat med över 50 procent i Sverige. Men hur är det i bokbranschen? Är inte författaryrket det kanske mest åldersneutrala du kan utöva? Ylva Lagercrantz Spindler jagar botoxinjektioner bland bestseller- inriktade förlag och i tevevärldens selfiesoffor.

Det svarta hålet

Psykisk ohälsa – ett hinder för kreativiteten eller en källa till inspiration? Ida Therén intervjuar författare och sakkunniga om anti-depressiv medicinering och hur den kan påverka skrivandet.

Bortom autenticitet och förräderi!

Numrets J’accuse av poeten Felicia Mulinari.

Dessutom författare och översättare som fantiserar om sina verk som mat, utdrag och inblick i författaren Anders Rydells kommande bok och aktuellt för medlemmar.

Release på Hedengrens bokhandel i Stockholm – 23 mars

Ylva Lagercrantz Spindler och Felicia Mulinari samtalar med chefredaktör Sara Abdollahi. Under kvällen finns tillfälle att teckna ett förmånligt prenumerationserbjudande. De tio personer som anländer först får dessutom numret helt gratis!

För mer information se evenmanget på Facebook. Välkomna!

 

Klicka här för att beställa numret

Prenumerationspris: 4 nr för 310 kr (inkl. moms)
Utlandsprenumerant: 4 nr för 380 kr (inkl. moms)
Lösnummer: 80 kr

Mer information om tidskriften Författaren