• Datum:
  • Plats: Författarförbundet, Stockholm

Välkommen att fira världspoesidagen med oss i Internationella rådet och de inbjudna poeterna Lia Sturua och Eka Kevanishvili från Georgien.

Lia Sturua var på 60-talet den första poet som lyckades få en diktsamling på fri vers utgiven på georgiska. Hon är modernismens grand old lady och en klart lysande bekännelsepoet. Lia Sturua är född 1939 och bosatt i Tbilisi.

Eka Kevanishvili tillhör en senare generation av uttalat feministiska poeter. Hon fick sitt stora genombrott 2015 med diktsamlingen ”Vaggvisor för män”. Men Georgien är ett land där denna poesi fortfarande möter på större motstånd, inte minst när man lämnat huvudstaden. Eka Kevanishvili är född 1979 och bosatt i Tbilisi.

Ni kommer också möta författaren, poeten, översättaren och förläggaren Kristian Carlsson (Smockadoll förlag). Han är kännare av georgisk poesi och har genom åren arrangerat turnéer med poeter från mindre uppmärksammade länder än de stora dominerande. Kristian kommer introducera Lia och Eka och berätta för oss varför georgisk poesi sticker ut och känns angelägen i ett svenskt poesisammanhang.

Georgiens ambassad bjuder på en lättare buffé inklusive dryck.

Anmälan senast fredag 15 mars till annie.norin@forfattarforbundet.se

Arr. Författarförbundets Internationella Råd, Statens kulturråd och Georgiens ambassad.