• Datum:
  • Plats: Strindbergs Intima Teater, Stockholm

I år får Gunnar Harding Priset till Elsa Thulins minne för framstående översättargärning och det ska vi fira med en helkväll fredagen 16 maj på Strindbergs Intima Teater på Barnhusgatan 20 vid Norra Bantorget i Stockholm.

Portarna slår upp klockan 18.15 med välkomstdrink. Utdelningen börjar klockan 19.00 med tal, poesi och musik. Kvällen avslutas med en italiensk buffé på det intilliggande Röda Rummet till det reducerade priset 120 kr exklusive dryck – ta med kontanter.

Föranmälan till osaover@gmail.com, eller ring till Magdalena Sørensen 073-697 47 26 senast den 8 maj. Ange om du vill ha buffé eller inte.

För de medlemmar utanför Storstockholmsområdet som deltar i förbundsstämman den 17 maj (dagen efter prisutdelningen) finns möjlighet att söka rese- och logibidrag. Läs mera om stämmostipendium här.

Från och med i år byter Översättarsektionens två prisutdelningar plats. Elsa Thulin-priset delas ut i anslutning till Författarförbundets stämma på våren och Årets Översättning i samband med litteraturfestivalen Stockholm Literature på Moderna Museet i oktober.