• Datum:
  • Plats: Rönnells antikvariat, Stockholm

Onsdag 23 november delas årets Madeleine Gustafsson-pris ut. Pristagare är författaren, översättaren och litteraturkritikern Kristoffer Leandoer.

Förutom själva prisutdelningen ägnas kvällen åt ett samtal om litteraturkritiken där pristagaren Kristoffer Leandoer, Madeleine Gustafsson, förra årets pristagare Björn Kohlström och prisjuryns ordförande Jörgen Gassilewski deltar. Kristoffer Leandoer har valt temat Vem skriver färdigt boken? och en essä av honom kring samma tema kommer att publiceras i Svenska Dagbladet i anslutning till prisutdelningen.

Evenemanget spelas in och publiceras på Författarförbundets facebookkonto under kvällen den 23 november.

Osa senast 20 november till anmalan@forfattarforbundet.se. Begränsat antal platser – först till kvarn gäller!

Ur juryns motivering

”… för en kritik som efter flera decennier minst av allt vilar på sina lagrar och där erfarenheterna som författare, översättare, förläggare och redaktör kanaliserats in i en anmälningskonst bräddfylld av engagemang för förmedlingens nödvändighet. Med en alltmer skarpslipad, lödig och kommunikativ stil välkomnar han läsaren in i såväl den skenbart enkla litteraturens komplexitet som den sammansatta litteraturens angelägenhet och tillgänglighet.”

Foto: Elsa Håstad