• Datum:
  • Plats: Hallunda bibliotek, Norsborg

Yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och försoning. Förläggaren Ragip Zarakolu och journalisten Erol Özkoray möts i ett samtal om situationen i dagens Turkiet på Hallunda bibliotek torsdag 3 december. Samtalet är en del av projektet ”Frizon – fristadsförfattare möter sina läsare” och hålls på turkiska.

Med Frizon har Internationella biblioteket skapat en mötesplats där läsare får träffa fristadsförfattare från sina hemländer och författarna får berätta om, och diskutera, sitt skrivande på sitt egna språk. Projektet har fått bidrag från Kulturrådet och görs i samarbete med Svenska PEN. Från och med hösten 2015 drivs det även i samarbete med Biblioteken i Botkyrka.

Torsdagen den 3 december möts förläggaren Ragip Zarakolu och journalisten Erol Özkoray i ett samtal om situationen i dagens Turkiet. Båda har i flera decennier arbetat för yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och historisk försoning. När de nu möts på Hallunda bibliotek sker samtalet på turkiska, deras – och läsarnas – egna språk.

Läs mer på Stockholms stadsbibliotek.