• Datum:

 

sff_ordets_affisch

 

Medlemsmöte 19 mars: 

Författare skriver böcker. Vi skriver kontrakt med våra förlag, våra jurister hjälper oss att hålla koll på kontrakten, oftast går allt rätt till. Men författare gör mycket annat också. Deltar i evenemang, besöker skolor, bibliotek, julfester, invigningar – vi bidrar med våra texter och vårt kunnande i alla möjliga sammanhang. Och här kan det vara lite si och så med både ersättningen och kunskapen om ordets värde.

Vi är många som har fått erbjudanden om att arbeta gratis, eller för ersättning långt under våra riktlinjer. Vi är många som har stött på våra texter i oväntade sammanhang utan att vi har blivit tillfrågade. Och vi är många som har lett trött åt: ”Men det är väl roligt för dig att få synas”?

Barn- och ungdomslitterära sektionen BULT plockar upp Författarförbundets kampanj Ordet är fritt, men inte gratis och bjuder in till ett möte där vi träffas och delar med oss av erfarenheter liknande dem ovan. För att nå så många som möjligt, och få in så många berättelser som möjligt, träffas vi på fyra platser samtidigt: Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Berättelserna kommer sedan att fungera som kunskapsbank och ligga till grund för hjälp och råd och stöd i situationer där rimliga omständigheter för vårt arbete inte erbjuds.

Vi hälsar dig varmt välkommen den 19 mars att dela med dig, eller att bara komma och lyssna på andras erfarenheter! Om du vill ha tilltugg till kaffet vill vi gärna att du anmäler dig senast den 9 mars, se nedan:

Umeå klockan 18.00 lokal meddelas senare, osa till Anna Holmström-Degerman, ah.degerman@gmail.com

Stockholm klockan 18.00 Författarnas Hus, Drottninggatan 88, osa till Susanne Steneros, ss@sff.info

Göteborg klockan 18.00 Författarcentrum Väst, Prinsgatan 12, osa till Susanne Steneros, ss@sff.info

Malmö klockan 18.00 Författarcentrum Syd, Poeten på hörnet, Södra Förstadsgatan 65 B, osa Susanne Steneros, ss@sff.info