• Datum:
  • Plats: Författarförbundet, Stockholm

Fackförfattarsektionen Minerva välkomnar kollegorna från alla sektioner att möta

Fyra sakprosaförfattare från Belarus

Onsdagen den 26 februari 2014 kl. 18.00 i Författarnas Hus

Belarus är mest känt som Europas sista diktatur, men inte för så mycket mer. Ganska få svenskar har varit där, trots att Minsk ligger bara en timmes flygresa från Stockholm. Belarus har en befolkning som är ungefär lika stor som Sveriges, och våra länder har många historiska och kulturhistoriska beröringspunkter. Också likheter – som vår kärlek till potatisen.

Sveriges Författarförbund har haft kontakter med det oberoende Belarus Författarförbund under flera år, och flera av er har varit med på Litteraturresan i Belarus. Nu har Minerva bjudit in fyra sakprosaförfattare, som kommer vara här fem dagar i slutet av februari. Tack till Svenska Institutet för det!

Så kom och möt Siarhej Chareuski, Natallia Hardziyenka, Valery Kalinovsky, Palina Stsepanenka samt Alena Kazlova/Anka Upala, som skriver skönlitterärt och reser med som tolk. De kommer berätta om att skriva om konst och kultur, om historia, om politik, om mänskliga rättigheter, om sakprosaförfattares arbetsvillkor, om vad och hur man skriver i ett land som Belarus, om Belarus Författarförbund, bildat på 1920-talet, om …

Språken kommer vara belarusiska och engelska.

Efter programmet bjuder Minerva på enklare buffé.

Anmälan senast måndag 24 februari till Susanne Steneros, ss@sff.info.

Välkomna alla medlemmar i Sveriges Författarförbund!