• Datum:
  • Plats: Författarförbundet, Stockholm

Inför sommarens start bjuder Minerva in till ett nytt ”cafémöte” om fackförfattarskapet

Tisdagen den 10 juni kl. 16-17.30
i Författarnas hus, Drottninggatan 88 B

De tre som vi samlas kring är:

Lisa Bjurwald
Journalist och författare. Har varit reporter, krönikör och ledarskribent i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet och med i redaktionen för Expo. Hon har skrivit böcker om kvinnorna i extremhögern (2009), om rasismen på frammarsch i Europa (2011) och om hur extrema krafter utnyttjar internet (2013). I tidningsartiklar har hon granskat såväl Sverigedemokraterna som vänstern, och inte minst media.

Kent Werne
Journalist och författare till flera reportageböcker. I ”Du sköna nya hem” (2010)  synade han bostadsbristen och utförsäljningen av allmännyttan. I ”Amerikansk höst” (2012) skildrade han ett USA i djup kris med växande ojämlikhet. I mars 2014 kom ”Den stora omvandlingen”, en antologi som granskar välfärdsmarknaden, med Werne som en av två redaktörer och som författare till det långa inledande reportaget.

Karine Mannerfelt
Författare och frilansjournalist. Som radioproducent har hon gjort många kortare och längre program från Sverige, Balkan, Mellanöstern och Afrika. Böckerna handlar ofta om människor och platser.  ”Nadja Taikon – Tjejen från Tanto” (2003) och ”Stadsodlare” (2013) är exempel på samarbete med fotografen Ann Eriksson. Karine Mannerfelt fick stora radiojournalistpriset 2000 mot bakgrund av sitt långa perspektiv på konflikten i Kosovo. Hon ingår sedan 1980-talet i arbetskollektivet Kapsylen i Stockholm.
Som vanligt inleder de med 10-15 minuter vardera och sedan har vi tid för diskussion kring författarskap såväl som sakfrågor kring böckerna.

Varmt välkomna
Annette Rosengren

Anmälan senast 5 juni till ss@sff.info eller rosengren.annette@gmail.com