• Datum:
  • Plats: ABF-Huset, Stockholm

När den tyska krigslyckan vänt höjs röster för att Sverige ska lägga om kursen i de allierades riktning. Insikten om att nazisterna är på väg att utplåna Europas judar blir allt tydligare. Det stoppar dock inte Sverige från att exportera kullager till Tyskland. När USA hotar att bomba SKF i Göteborg ställs frågan om neutralitet på sin spets.

I tredje delen av bokserien ”Landet utanför” skildrar Henrik Berggren de sista dramatiska krigsåren. Välkommen på ett spännande samtal mellan författarna Henrik Berggren och Karin Westin Tikkanen.

Medverkande: Henrik Berggren är mångfaldigt prisbelönt historiker och journalist. Han har varit kulturchef och ledaskribent på Dagens Nyheter men också skrivit en rad verk om svensk 1900-talshistoria, bland annat: Är svensken människa? Gemenskap och oberoende i det moderna SverigeUnderbara dagar framför oss. En biografi över Olof PalmeDag Hammarskjöld: att bära världen och 68.

Karin Westin Tikkanen är forskare, författare och journalist. Hon är i grunden språkvetare och har bland annat skrivit boken Latinska ord och Flykten genom Berlin.

Gratis för medlemmar i Författarförbundet, ordinarie pris 100 kr.