• Datum:
  • Plats: Tomelilla kulturscen, Tomelilla

Välkommen till Hela Sveriges litteraturscen i Tomelilla!

Den 5 oktober möter Linus de Faire Amanda Svensson och Lina Wolff i ett samtal om gränsen mellan realism och derealisation, om kulturella och språkliga läckage i skrivandet.

Amanda Svensson debuterade 2008 med romanen Hey Dolly. Hon tilldelades Per Olov Enquists pris 2019 samt Svenska Dagbladets litteraturpris samma år för romanen Ett system så magnifikt att det bländar. I höst är hon aktuell med Själens telegraf. Amanda Svensson är även verksam som översättare från engelska.

Lina Wolff debuterade 2009 med novellsamlingen Många människor dör som du. För sin tredje bok, De polyglotta älskarna, fick hon Augustpriset 2016. Förra året utkom romanen Djävulsgreppet, för vilken hon åter blev Augustnominerad. Lina Wolff är även verksam som översättare från spanska.

Samtalsledare är Linus de Faire, som debuterade 2017 med Boken om Yousef för vilken han erhöll Katapultpriset. 2021 kom hans andra roman, burlesken Soledad Peñas melodram.

Det bjuds på smörrebröd. Dryck säljes på plats till självkostnadspris.

Var: Tomelillas kulturscen, Stora hotellet, Torget 8–10 i Tomelilla. Till Tomelilla tar du dig enkelt med buss eller tåg från Malmö, Lund, Kristianstad, Ystad och Simrishamn. För tider, se Skånetrafiken.
När: Torsdag 5 oktober kl 18.30–22.00
Anmälan: Om du är medlem i Sveriges Författarförbund, anmäl dig via den länk som mejlades den 12/9 eller den 2/10. Om du inte är förbundsmedlem, anmäl dig senast 3 oktober till anmalan[at]forfattarforbundet.se.
Antalet platser är begränsat, så glöm inte att avanmäla om du skulle få förhinder.

Hela Sveriges litteraturscen är en ambulerande scen som arrangeras av Författarförbundets olika sektioner och som är öppen för alla.