• Datum:
  • Plats: Poeten på hörnet, Malmö

Välkommen till Minervas författarsamtal i Malmö i caféform!

Vi träffas över en kopp kaffe/te och en kaka, lyssnar till tre författarkolleger, och diskuterar och byter erfarenheter efteråt. Kvällen har ett tema: Att skriva om länder. De tre författarna skriver med olika perspektiv och fokus och de har olika bakgrund. Länderna i kväll är i första hand Turkiet, Ryssland, Ukraina och Grekland.

 

Ingmar Karlsson är f.d. ambassadör, författare till 19 böcker varav många behandlar Mellanöstern. Hans senaste bok är Turkiets historia (2015). 2014 kom Arvet från Bagdad – hur det grekiska vetandet bevarades och berikades och 2012 Bruden är vacker men har redan en man – sionismen – en ideologi vid vägs ände?

Kalle Kniivilä är författare och reporter på Sydsvenska Dagbladet. Putins folk (2014) och Krim tillhör oss (2015) bygger på samtal och intervjuer med ”vanligt folk” mot en bakgrund av stor kunskap om det ryska och ukrainska samhället och att han talar ryska flytande.

Annette Rosengren är etnolog, vars senaste bok handlar om flyktingar och migranter i krisens Grekland, ett just nu hett ämne. Springa på vatten. Transit Grekland. Om flyktingar och immigranter i EU:s utkant kom ut förra året och mycket har hänt i Grekland sedan dess. Annette Rosengren är ordförande i Minerva och kommer också hålla i kvällens samtal.

 

Vi tre författare kommer inleda med att tala 10-15 minuter vardera. Efteråt hoppas vi på frågor och gemensamt samtal. Vi räknar med att hålla på ungefär 1 ½ timme.
Och som sagt, det blir i caféform – kaffe/te och kaka medan vi lyssnar och samtalar.

 

Tid: 19 november kl. 19.00
Plats: Poeten på hörnet, Södra Förstadsgatan 65 B (nära Triangeln), Malmö

 

Anmäl deltagande senast måndagen den 16 november 2015 till förbundskansliet/Susanne Steneros (ss@sff.info). Eftersom lokalen inte är så stor, måste vi låta först anmälda ha företräde.

 

Varmt och hjärtligt välkomna!

Minervas styrelse / Annette Rosengren, ordförande