• Datum:
  • Plats: Författarförbundet, Stockholm

Minerva bjuder in till medlemskväll, tisdagen den 17/10, klockan 18, under rubriken För den som reser är världen vacker

Reseskildringen är en lika anrik som vildvuxen genre. Här ryms allt ifrån de tidiga upptäckresandes storögda skildringar av exotiska länder, till den självreflekterande resenärens möte med sig själv på en främmande, och ibland skrämmande, plats. För fåtöljresenären liksom för den som verkligen packar sina väskor och ger sig av, är reseskildringen början på ett äventyr som rör sig genom yttre och inre rum och tider. Intresset för att både läsa, skriva och samtala om reseskildringar tycks vara konstant och jämnt genom århundradena, och därför bjuder Minerva in till medlemskväll och samtal med

Per J Andersson, journalist, författare, grundare av tidskriften Vagabond och med en lång rad titlar inom genren i bagaget. Kvällens rubrik är lånad från Pers senaste bok (Ordfront 2017); en essäistisk reflexion om resandet och resandets litteratur.

Och

Anna Jungstrand, litteraturvetare vid Stockholms Universitet som disputerade 2013 med avhandlingen Det litterära med reportaget: om litteraritet som journalistisk strategi och etik, där hon bland annat diskuterade resans betydelse hos författare som Sven Lindqvist och Ryszard Kapuścińskis. Anna har också samarbetat med Minerva i arrangerandet av heldagsseminarier kring sakprosa, under rubriken Sanning och Stil, 2016 och 2017.

Anmälan till: ss@sff.info

Samtalet följs av mingel med vin och tilltugg.

Varmt välkomna!