• Datum:
  • Plats: ABF-Huset, Stockholm
En fackbok – en författare: INGRID CARLBERG

Nobel: Den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris är en biografi av Ingrid Carlberg om mannen bakom världens mest kända pris. Ingrid Carlberg har förut bland annat skrivit den lovordade biografin om Raoul Wallenberg, »Det står ett rum här och väntar på dig…«.

Tidigare biografier om Alfred Nobel har varit tillrättalagda och censurerade för att passa tidens krav. Vem var egentligen mannen som blev stenrik på sprängämnen, drömde om fred på jorden och testamenterade hela sin förmögenhet till forskningen? Augustprisbelönade Ingrid Carlberg har haft tillgång till tidigare outnyttjat källmaterial och därför kunnat teckna en levande och motsägelsefylld bild av den man som för de flesta bara är en profil på en guldmedalj.

Ingrid Carlberg samtalar om biografiskrivandets konst med Magnus Västerbro, som förra hösten tilldelades Augustpriset för sin bok Svälten.

Serien »En fackbok – en författare« är ett samarbete mellan Minerva och ABF Stockholm.

Var: ABF-huset, Sveavägen 41, Katasalen (Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré.)

När: Torsdagen den 10 oktober, kl. 18:30.

Anmälan: https://billetto.se/e/en-fackbok-en-forfattare-ingrid-carlberg-biljetter-385350

OBS! Kontakta susanne.steneros@forfattarforbundet.se för att erhålla rabattkod för gratis inträde som medlem i Författarförbundet.

Varmt välkomna!