• Datum:

Samtalet med Christian Daun den 12 maj ställs in på grund av att knappt några biljetter har sålts. Samtalet planeras att istället äga rum i höst och med publik på plats på ABF-huset. Vi återkommer så snart vi har ett datum.

Christian Dauns senaste bok Draksådd handlar om svenska sätta-kommunen-på-kartan-haverier. De är tillräckligt många för att utgöra en epidemi, en sjuka. I arbetet med boken har Christian Daun besökt några av de mest omtalade: det kinesiska hotellkomplexet Dragon Gate, återstoden av hundramiljonersfloppen Medeltidens värld, men också den borttynande bruksorten Lesjöfors som håller på att förlora sin plats på kartan. Boken heter Draksådd av en anledning. Många svenska kommuner gör samma misstag, gång på gång. Men varför? Vad är det som tvingar kommunerna till dessa desperata initiativ? Draksådd är en både rolig och ilsken reportagebok om vårt nya Sverige, om vad som händer i ett land när marknadskrafterna är de enda krafterna som samhället litar på.

Christian Daun, som ofta medverkar med reportage i bl a SvD, Vagabond och Tidningen Vi, samtalar här om researchen och bokskrivandet med författaren Göran Willis, känd från tv-serien K-märkt (Willis senaste bok heter Thalias hus och är skriven tillsammans med Anna Hedelius).

Serien »En fackbok – en författare« är ett samarbete mellan Författarförbundets sakprosasektion Minerva och ABF Stockholm.
När: Onsdagen den 12 maj, kl. 18.00-19.15 – INSTÄLLT! Vi återkommer med nytt datum.