• Datum:
  • Plats: Författarnas och översättarnas hus, Stockholm

Välkomna att fira 2023 års Elsa Thulin-pristagare Meta Ottosson! Det är med stor glädje vi bjuder in till att fira Meta Ottosson som mottagare av 2023 års Elsa Thulins översättarpris, för framstående översättargärning.

Meta Ottosson har sedan 1975 varit verksam som litterär översättare från engelska och tyska till det svenska språket. Listan över av Meta översatta verk är imponerande. Där finns cirka hundratrettio titlar av bland många andra Jenny Diski, Gitta Sereny, Michelle Magorian, Yann Martel och Achim Bröger. Inte minst har Meta gett oss kongeniala tolkningar av ett femtontal verk, signerade Roald Dahl, och av dagens betydande författare, förmedlade av Meta, måste särskilt nämnas Ian McEwan, Jhumpa Lahiri och David Malouf.

Prisutdelningen sker den 30 maj kl 18 på Författarnas och översättarnas hus med efterföljande mingel.

Anmälan: Det serveras smörgåstårta och vin till självkostnadspris. Anmäl dig senast den 20 maj till osa@oversattarsektionen.se och meddela eventuella kostpreferenser eller allergier. Betalning för smörgåstårta görs i samband med anmälan genom att swisha 100 kronor till Anna Thuresson på 0703 214 157 (om man inte har möjlighet att swisha går det bra att mejla adressen ovan för kontonummer).

Foto: Mette Ottosson