• Datum:

Pressfrihetens dag  lördag 3 maj 2014, kl. 15.00. Dawit Isaak-utställning på Liljevalchs konsthall i Stockholm
 
I dagarna har den svenske journalisten, författaren och trebarnspappan Dawit Isaak från Göteborg suttit fängslad i Eritrea i 4 600 dagar. Under årens lopp har det kommit vittnesmål om att Dawit lever under mycket svåra förhållanden i Eiraeiro-fängelset 15 kilometer norr om Eritreas huvudstad Asmara. Flera av de politiska fångarna i Eiraeiro har avlidit, men vi är många som hoppas att Dawit fortfarande är vid liv.

För att uppmärksamma Dawit Isaak anordnar tidskriften Svartvitt och Stödkommittén Free Dawit en utställning på Liljevalchs konsthall i Stockholm med drygt 40 illustrationer, verk och föremål, som på ett eller annat sätt berör hans öde.

Niklas Kierkegaard inviger utställningen.Efter invigningen talar Jonas Nordling (ordförande i Svenska Journalistförbundet), Björn Häger (ordförande i Publicistklubben), Astrid Trotzig (viceordförande i Författarförbundet) m.fl. och vi bjuder på dryck och tilltugg.

Välkomna!

 

I konsthallens källare visas 31 verk av svenska serietecknare och illustratörer som tolkar Dawit Isaaks situation.  En rad kända namn har bidragit med nya teckningar, som Lena Ackebo, Ulf Lundkvist, Jesper Waldensten och Martin Kellerman.