• Datum:
  • Plats: Författarförbundet, Stockholm

Välkommen på colombiansk poesiafton onsdag 19 september kl. 18.00 – 20.00, på Författarnas Hus i Stockholm. Dikterna kommer att läsas på både spanska och svenska och det kommer att finnas dryck och snacks.

Poeten Juan Manuel Roca på besök från Colombia läser ur sin senaste diktsamling När elden talar med vinden och samtalar med författaren Víctor Rojas.

Juan Manuel Roca är en av de mest betydelsefulla nu levande poeterna i Colombia. Han tillhör en viss generation poeter som föddes kring 40-talet, en ”rotlös och desillusionerad” generation. Denna grupp förnyade den traditionella colombianska lyriken genom att använda ett vardagligt språk och en subjektiv ton.

Bakom sig har Roca drygt femton titlar, främst diktsamlingar men också novellsamlingar, essäer och en roman. Han utmärker sig för att variera fokus och genre. Han har påverkat senare generationer, både läsare och andra poeter, inte bara genom sina dikter, utan genom sin skrivarverkstad där många colombianska författare formats.

Rocas poesi är ofta vittnesmål från det colombianska samhället, men på ett nyansrikt, oklart och mångdimensionellt sätt. Hans poetiska värld är suggestiv, drömsk och magisk. Den tar även in erotiska inslag, magisk realism, död och galenskap. På sitt sätt fördjupar han sig i västerlandets mörker.

Anmäl dig till info@forfattarforbundet.se och ta gärna med en vän!