• Datum:
  • Plats: Svenska Mässan, Göteborg

Information och program till Bokmässan 2018

Program till Litteraturscenen
Det har som vanligt varit ett stort intresse att medverka på scenen och Författarcentrum Öst har lagt ett program vi kan vara stolta och nöjda med. Här hittar du hela programmet. Ett tryckt programblad kommer också att medfölja Författarens septembernummer. Här kommer några programpunkter att ha extra koll på:

Torsdagens montermingel är flyttat till Valand
På torsdag den 27 september kl. 18.00 tågar Författarförbundet och Författarcentrums medlemmar tillsammans från Litteraturscenen till Akademin Valand på Vasagatan 50. Vi delar ut priset Årets Översättning och firar att Författarförbundet fyller 125 år. Vi bjuder på dryck, snacks och musikunderhållning med Alice B.

Seminarium
På fredag den 28 september kl. 16.00 – 16.45 anordnar Författarförbundet ett seminarium: ”Från hovskald till dataspel – författarrollen genom 125 år.”

På Göteborgs Litteraturhus blir det release för Författaren kl. 17.00.

Rum för översättning
Rum för översättning är en scen på bokmässan om översättningens mångfacetterade konst. Torsdag – lördag kl. 10.00 – 13.00 arrangeras femton samtal med och av översättare i rum R17-18. Ämnena spänner från översättning till samiska, teckenspråkstolkad poesi och barnboksöversättningar i Iran till fula ord, bokomslag, sexscener och Gloria Gervitz poesi. Torsdag kl. 17.00 – 18.00, innan minglet på Valand, anordnas även ett mingel i Rum för Översättning. Här hittar du hela programmet.

Scener & samtal
Göteborgs Litteraturhus bjuder även i år in till litteraturfestivalen Scener & samtal. Som ett sätt att fortsätta samtalen, insistera på att de inte bara förs utan ytterligare fördjupas – och att ännu fler bjuds in till litteraturens olika rum. Seminarieprogrammet kostar blott 100 kr och äger liksom förra året rum på Världskulturmuseet. Scener & samtal inleds med en fest i regi av Glänta och Klubb Addis-Dakar på Nattklubben Valand i Göteborg, fortsätter lördagen den 29 september kl. 11.00 – 19.00 och avslutas med ett releasefirande med Dockhaveri på Studio HPKSM (”bakfickan”) på Storgatan 22 i Göteborg. Hela programmet finns på www.goteborgslitteraturhus.se