Sveriges Författarförbunds Radiopris 2013 går till författaren, journalisten, radioproducenten och ljuddesignern Martin Johnson.

Martin Johnson får Sveriges Författarförbunds radiopris 2013 för sin konstnärliga spännvidd och sin genuina känsla för radioberättandet. Med sitt alldeles egna tonfall och ett skiftande formspråk ger han oss både den vardagsnära dokumentären och den dramatiserade verkligheten.

Martin arbetar för närvarande med Kropp och Själ på P1. Tillsammans med Monika Fagerholm har han gjort en radioreportageserie, HAVET som också blev en kritikerrosad bok.

SFFs Radiopris utdelas till en litterär upphovsman som bidragit till att befästa och utveckla ljudradions ställning som medium för skön-, fack- eller barn- och ungdomslitterära prestationer.

Prissumman är 50 000 kronor.  Prisutdelningen sker i Författarnas hus, Drottninggatan 88b, onsdagen den 11 december kl 18.00Martin Johnsson Radiopriset Kontaktperson: Ewa Ulander, SFF, eu@sff.info, 08-545 132 07, 070-330 84 82

Fotograf: Mattias Ahlm

Klicka på bilden för större version.