Författarförbundet är en arbetsplats där kultur- och litteraturintresset flödar, där du får möjlighet att arbeta i en miljö som präglas av intressanta diskussioner och samtal.

Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Drottninggatan i Stockholm.

Nu söker vi två rbundsjurister, varav en för en tillsvidaretjänst och en för ett föräldravikariat t.o.m. 2019-08-31. Tillträde till båda tjänsterna enligt överenskommelse.

Den vi söker

Vi söker dig med en juristexamen, och för tillsvidaretjänsten minst 3 – 5 års arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från rådgivning i avtalsfrågor och du har ett särskilt intresse för upphovsrätt. Erfarenhet av yttrandefrihetsfrågor liksom kulturpolitik är meriterande. Då processföring ingår i arbetsuppgifterna är det en fördel om du har suttit ting eller har annan likvärdig erfarenhet. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av förhandlingar.

Som person har du en god social förmåga, hög servicekänsla och förstår vikten av att skapa och bevara goda relationer. Du är van att arbeta självständigt och kan hantera en mängd olika ärenden samtidigt. Du är engagerad, kommunikativ och har mycket lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Förbundets rådgivningsgrupp består av tre jurister och två ombud och du rapporterar direkt till förbundsdirektör och styrelse.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Juridisk rådgivning (tillsammans med övriga jurister och ombud)
  • Förhandlingar på förbundsnivå med förlag
  • Remissyttranden inom upphovsrätt, tryck- och yttrandefrihet
  • Föreningsrättsliga frågor och stiftelsejuridik
  • Kulturpolitiska frågor
  • Föredragande i styrelse och arbetsgrupper
  • Utbildning till medlemmar och debutanter i upphovsrätt

Välkommen att skicka din ansökan med CV till ansokan@forfattarforbundet.se

   Sista ansökningsdag: 2018-05-14.

Har du frågor om tjänsten kontakta förbundsjurist Jon Persson på 08-545 132 11 eller förbundsdirektör Maria Andersson på 08-545 132 23.

Sveriges Författarförbund är en facklig organisation för dig som är verksam som författare eller litterär översättare. Vi har funnits sedan 1893 och har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomiska, juridiska och sociala frågor som rör det litterära yrkesutövandet.