Författarförbundet är en arbetsplats där kultur- och litteraturintresset flödar, där du får möjlighet att arbeta i en miljö som präglas av intressanta diskussioner och samtal.

Den vi söker

Du ska ha en akademisk utbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet från ledarskap och arbetsledning. Du ska ha intresse av kulturpolitiska frågor och god erfarenhet av de områden/processer som normalt ingår i ledarskapsområdet samt erfarenhet av att hantera styrelse.
Du bör ha erfarenhet av idéburna organisationer. Vara grundlig och analytisk men samtidigt snabb och kunna prioritera.
Du förväntas vara en tydlig och närvarande chef, ha en tydlig strategisk roll och erfarenhet av att arbeta långsiktigt som verksamhetsledare för kansliet. Du förväntas vara strategisk, drivande och en visionär.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Ha en tydlig strategisk roll och kompetens och erfarenhet av att arbeta långsiktigt.
  • Tillsammans med ordföranden representera Författarförbundet i vissa officiella sammanhang.
  • Vara personal- och budgetansvarig på kanslinivå.
  • Vara föredragande för styrelsen och ansvara för underlag och utredningar till styrelsemöten och stämmor.
  • Vara föredragande för arbetsutskottet (AU) och ansvara för underlag och utredningar till AU-möten.
  • Aktivt ta tillvara sektionsstyrelsernas och förtroendevaldas initiativ och intressen samt tillse att dessa hålls informerade om förbundsstyrelsens arbete och pågående projekt.

Om Sveriges Författarförbund

Sveriges Författarförbund är en facklig organisation för dig som är verksam som författare eller litterär översättare. Vi har funnits sedan 1893 och har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomiska, juridiska och sociala frågor som rör det litterära yrkesutövandet.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se eller 076-525 38 51.

Klicka här för ansökan och mer information!