För oss är det självklart att var och en själv bestämmer om man vill delta eller inte. Vi har fört samtal med Bok & Bibliotek om att möjliggöra för dem som vill: att visa sitt stöd både inne i mässhallen och strax utanför.

Det finns nu två möjligheter.

Den ena är att säga något valfritt kort före eller direkt efter sitt samtal/seminarium. Ett förslag skulle kunna vara: ”För övrigt anser jag att regeringen måste agera utifrån det klimatnödläge som forskarna säger att vi befinner oss i, för att stoppa alla fossila utsläpp så fort som möjligt.”

Det andra är att stå strax utanför mässhallen. Av säkerhetsskäl får det inte bli någon folksamling varför det högst får röra sig om fem personer åt gången. Det går utmärkt att avlösa varandra.

”Writers for future” klimatstrejkar varje fredag, på Mynttorget i Stockholm och på flera andra platser runt om i Sverige. Diskussioner om bokmässan förs och har förts i deras grupp på Facebook. Ni som vill gå med i gruppen och delta i diskussionen kan mejla Ylva Karlsson: ylva@ylvakarlsson.se

Ser fram emot att träffa er alla på bokmässan!

Grethe Rottböll
Ordförande Sveriges Författarförbund