Viveka Sjögren

Under min tid i förbundsstyrelsen kände jag alltid starkt för det internationella arbetet. Det tog jag vivekasjogren1sedan med mig in i BULT, bland annat genom att medverka och driva projekt i Georgien och i Nepal, och att samarbeta med de andra nordiska författarförbunden för att driva på instiftandet av ett Nordiska rådets pris i kategorin barn- och ungdomsbok. Mina senare bilderböcker har kommit att handla om migration som en följd av hur världen ser ut idag.

 

Ewa Ulander

ewaulander1I mitt tidigare yrkesliv har jag arbetat mycket internationellt, främst inom Röda Korsets arbete med flyktingar men också med folkhälsofrågor. Ser fram emot att vara med och driva det internationella arbetet inom Författarförbundet. Min roll inom IR är att vara kansliets representant och att hålla i mycket av det administrativa arbetet i projekt som initieras av rådet eller enskilda medlemmar.

Anna Säflund-Orstadius, Översättarsektionens representant

Född i Sigtuna 1955. Medlem i Författarförbundet sedan åttiotalet. Översättare av fransk skönlitteratur. Frilansredaktör och lektör. Tidigare redaktör på Albert Bonniers Förlag i nitton år, bokhandlare i Strängnäs i tio, visst författarskap. Bosatt i Strängnäs. För närmare presentation se Anna Säflund-Orstadius hemsida.

Elin Säfström, Bults representant

Jag är programmerare i grunden, även om jag under åratal strävat efter att bli utgiven författare. Debuten lät vänta på sig, men kom äntligen 2016 med En väktares bekännelser, som är den första delen i en fantasytrilogi för ungdomar, utgiven av Lilla Piratförlaget/Gilla böcker. I övrigt är jag en stor språkentusiast och har studerat bl.a. spanska, franska, tyska, japanska och latin.

Beata Hansson, Minervas representant

Bor utanför Stockholm i Järfälla. Har vid sidan av frilansjournalistiken under de senaste åren mest ägnat mig åt korrektur- och lektörsläsning samt skrivutbildning i ABF:s regi. Är chefredaktör för litteraturtidskriften KLASS. Skriver gärna ur perspektivet utanför eller underifrån.

Anisur Rahman, ledamot

Anisur Rahman föddes 1978 i Bangladesh och kom till Sverige 2008. Bor idag i Uppsala där han 2009 – 2011 var en av stadens första fristadsförfattare. Efter flera verk på engelska och bengali debuterade han på svenska med diktsamlingen Sex årstider (2012), pjäserna Resa i natten (2012) och Vargen och ministern (2012). Han har medverkat i flera svenska antologier. Anisur är vidare litteraturkritiker och debattör bland annat på Upsala Nya Tidning, och har mottagit flera stipendier, samt är en av grundare av och projektledare för Uppsala litteraturcentrum. Han har gett ut över tjugo böcker inom både poesi och prosa såsom en roman, en essäsamling, en novellsamling och barnböcker. Anisur har intresse för att stödja frågor kring Free Dawit Isaak, minoritetsspråk, svenska författare som skriver på andra språk samt internationalisering av litteratur.

 

Linus de Faire

Född 1977 i Stockholm och efter mer än ett decennium utomlands nu bosatt i Malmö. Debuterade med romanen Boken om Yousef (Albert Bonniers förlag, 2017) som erhöll Katapultpriset. Skriver nu på en roman som utspelar sig i Spanien och utkommer 2020.