Sveriges Författarförbund medverkar årligen på Bokmässan, som äger rum i Göteborg torsdag-söndag sista helgen i september. På Litteraturscenen har vi totalt 50–70 programpunkter. Det är författare som berättar om sina senaste verk och sitt författarskap, paneldebatter om aktuella ämnen och prisutdelningar. Litteraturscenen är upphovspersonernas scen och därför vill vi belysa författarnas och översättarnas villkor. Under de senaste åren har förbundet delat scen och monter med Författarcentrum.

Litteraturscenens program

Litteraturscenens program sätts ihop i samarbete med förlagen. Författarförbundets och Författarcentrums medlemmar ges möjlighet att anmäla sitt intresse att medverka, men då vi brukar få flera hundra intresseanmälningar är det endast de författare och översättare som är aktuella med en ny bok och som inte har medverkat på scenen under de senaste åren som kan komma i fråga. När programmet sätts ihop tas också hänsyn till mässans aktuella teman.

Författarförbundets medlemmar har fri entré till bokmässan och kan köpa seminariekort till starkt rabatterat pris. Medlemmarna är också välkomna till det medlemsmingel som arrangeras i samband med mässan.

Sektionernas medverkan på bokmässan

Författarförbundets olika sektioner (Bult, Minerva, Skönlitterära sektionen och Översättarsektionen) och Författarcentrum har egen programtid på Litteraturscenen. Översättarsektionen brukar dock förlägga de flesta av sina programpunkter till Rum för översättning.

För mer information

Ewa Ulander, förbundssekreterare
Åsa Nordlinder, kommunikatör