Le Flamant Rouge Guesthouse utlyser ett årligt återkommande vistelsestipendium i en rofylld miljö i södra Frankrike. Stipendiet går att söka för författare som skriver skönlitterära verk på svenska för barn, ungdom eller vuxna. Till skönlitterära verk räknas romaner, noveller, dramatik och lyrik.

Le Flamant Rouge är ett svenskägt bed and breakfast som har öppet april till november. Det vackra stenhuset ligger mitt i den lilla byn Peyriac-de-Mer vid havet utanför Narbonne, i området Languedoc-Roussillon. Huset har fyra stora rum, personligt inredda med ambition att ge en lustfylld och skapande atmosfär.

Gästhuset har i övrigt fyra rum och det kommer också finnas andra gäster under vistelsetiden. I och med det behöver man visa ömsesidig hänsyn och Le Flamant Rouge ser gärna att den sökande skriver en kortare presentation av sig själv. Sökande uppmuntras också delta i husets gemensamma aktiviteter, till exempel middagar.

Skicka ett mail till Le Flamant Rouge med din ansökan och skriv ”Författarstipendium” i ämnesraden.

För mer information om vistelsestipendiet kontakta Maria Hansson (contact@leflamantrouge.com, +33 622144161). För information om gästhuset besök Le Flamant Rouges hemsida.