• Datum:
  • Plats: Moderna Museet, Stockholm

Välkommen till prisutdelningen för Årets översättning 2013!

Priset går i år till Marie Anell för hennes översättning av Samar Yazbeks En mörk strimma av ljus. Dessutom delas hedersomnämnanden ut till Anna Säflund-Orstadius för hennes översättning av Marie-Hélène Lafons Annonsen och till Janina Orlov för hennes översättning av Katja Kettus Barnmorskan.

Nytt för i år är att ceremonin äger rum inom ramarna för Stockholm Literature, detta för att ge priset ökad synlighet. Prisutdelningen inviger festivalen i Auditoriet på Moderna Museet i Stockholm fredagen den 24 oktober klockan 19. I år har även författaren bjudits in, och Marie Anell kommer att samtala med Samar Yazbek samt läsa ur sin översättning. Ceremonin beräknas pågå i en timme. Efter utdelningen fortsätter kvällen med fest en trappa upp på Moderna Bar, med fritt inträde för dem som närvarat vid ceremonin.  Observera att ingen mat serveras under kvällen. För er som bara vill gå på festen finns särskilda biljetter att köpa i kassan, och de heter då ”Invigningsfesten”. Under lördagen kommer festivalen även att ha andra programpunkter med anknytning till Årets översättning.

Biljett till prisutdelningen kostar 20 kronor och löses i Moderna Museets biljettkassa på plats eller via webben, under namnet ”Invigning i Årets översättning”. Den gäller tillsammans med Författarförbundets medlemskort, så kom ihåg att ta med det. Biljetterna släpps den 28 augusti.

För frågor, kontakta Översättarsektionens styrelse: styrelse@oversattarsektionen.se