Som facklig informatör bevakar du avtals- och arvodesfrågor för översättare, ger rådgivning och bistår i förhandlingar efter överenskommelse med Översättarsektionen. Du kommer att bli en del av förbundets rådgivningsgrupp som utöver dig består av tre jurister och ett ombud.

Arbetet kräver att du är självständig och kan ta egna initiativ samtidigt som du har förståelse för att arbete i en intresseorganisation ställer krav på lyhördhet och känsla för organisationens övergripande mål.

Vi söker dig som brinner för det fackliga arbetet och har god kännedom om översättarnas vardag och villkor. Som person har du en utvecklad social förmåga, hög servicekänsla och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du är strategisk och drivande men är inte rädd för att också ta tag i praktiska uppgifter. Erfarenhet och intresse av förhandlingsarbete är en merit.

Exempel på arbetsuppgifter

·       Samla kunskap och information och sprida den både internt och externt

·       Formulera och klargöra de viktigaste översättarfackliga frågorna

·       Delta i utveckling och uppdatering av sektionens avtalsrättsliga dokument

·       Informera och mobilisera medlemmarna kring översättarfackliga frågor

·       Administration kopplat till nomineringar, juryarbete och utdelning av Årets översättning

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Sveriges författarförbund omfattas av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen.

Välkommen att skicka din ansökan med CV senast den 27/1 till Ansökan, Sveriges Författarförbund.

Har du frågor om tjänsten kontakta förbundsdirektör Maria Andersson 08-545 132 23.